28 февруари  ще е ден на безплатните прегледи в Ин витро центъра на Бургаската болница. Светилото в областта на репродуктивната медицина доц. д-р Павлета Табакова ще консултира безплатно двойки, страдащи от безплодие, които идват за първи път. Освен на 28 февруари, доц. Табакова ще преглежда и на 29 февруари, 1 и 2 март от 10:30 ч. до 15:30 ч., като на последните три дати прегледите се заплащат. 

За записване на час: тел. 0876 35 77 33. (Ако пациентът е правил изследвания, е препоръчително да носи документите от тях със себе си.)

Доц. Табакова е сред пионерите в областта на репродуктивната медицина в България и  с нейна помощ на бял свят са дошли стотици бебета, заченати ин витро. По проблемите на асистираната репродукция  тя е специализирала в Лондон, Кеймбридж, както и в други европейски градове и в САЩ. Новооткритият Ин витро център в МБАЛ Бургас бе изграден и работи под нейно ръководство. От октомври миналата година, когато той отвори врати, помощ от специалистите в центъра са потърсили над 100 двойки от Бургас и областта.