Голямо вълнение бе обзело майките, които използват слинг, ергонономична раница или друг вид носилка за своето бебе по повод събитието „Коледен бебеносещ Flash Mob“, което се проведе на 8 декември, неделя, в Bulgaria Mall, София. На него бяха поканени всички бебеносещи майки със своите дечица, за да научат още подробности за техниката на носене.

fm

Организаторите „Kaya”– ергономични раници, слингове, „Слингомания“ – библиотека за ергономични носилки и MVJ dance & Aerobics studio отпразнуваха предстоящите коледни и новогодишни празници заедно с активните родители и техните обичани бебета.

Как се е родила идеята ли? Flash Mob се ражда, защото е важно майките и децата да имат възможността да се наслаждават пълноценно на всяка разходка в парка, в планината или просто докато пазаруват. Но ако на разположение е само бебешката количка, това често се оказва трудно. Бебеносенето е опция, която може да бъде опозната в дълбочина, особено ползите за бебето и за родителите. Доказано е, че бебеносенето води до по-добро развитие и подобрява здравословното състояние на бебето, че носените бебета плачат по-малко и се учат по-бързо. Ползите за родителите са неоспорими – гарантира им спокойствие и освобождава ръцете им.