Йоан се появи на 24 май, в 2:40 ч.,в болница МБАЛ „Благоевград”. Кръстен е на дядо си Иван. Да, Благоевград вече има „Бебе на града” 2015! Новороденото тежи 3650 г и е с височина 52 см. Щастливата майка, Дафинка Кехайова,  на 32 год. ни посрещна усмихната, а очите ù блестяха от щастие. Това е второто ù раждане. Първото ù дете се казва Владимир и е на 4 год. и 6 мес. Родих и първото си дете в тази болница", сподели развълнуваната майка. Семейството живее в Банско, но избира малкият Йоан да се роди в Благоевград също като по-големия му брат. И не случайно.”Харесвам екипа, обожавам лекарите. Много ми е добре, чувствам се перфектно, грижите са постоянни! Обичам всички там!, от сърце разказа Дафинка. Ние споделяме мнението на Дафи, защото срещнахме топли, усмихнати и позитивни личности, които ни приеха горещо и изключително приветливо! Всяка една родилка в болница МБАЛ „Благоевград”се радва на подобно специално отношение!

Благодарим за професионализма на медицински екип в състав: д-р Константинова (оператор), д-р Калпазанова (неонатолог), ас. д-р Костадинова (оператор) и д-р Димитров (анестезиолог).

За церемонията по орисването в болницата дойде експерт връзки с обществеността на община Благоевград - г-жа Кирилка Гочева. Екипът на списанието връчи специално изработена статуетка на щастливата майка, направена за инициативата „Бебе на града”, както и грамоти за кмета и за болницата.
Жителите на Благоевград празнуваха заедно с щастливото семейство и с екипа на „9 месеца” на центъра на града, пред МОЛ "Largo", където отправиха пожелания към новороденото, а някои от тях спечелиха и награди.
Подаръци за бебето на града, както и за активните жители на Благоевград предоставиха нашите партньори:

От A-Derma за бебето на града осигуриха страхотни козметични продукти: Primalba почистващ гел 500 мл, Primalba почистваща вода 500 мл, Primalba крем кокон 100 мл, Primalba крем при смяна на пелени 100 мл и рамка за снимка. Фирмата не е забравила и посетителите. Един от отправилите своето пожелание към бебето на Благоевград получи Hydralba UV лек крем, Мляко за тяло 400 мл, Sensifluid мицеларно мляко 200 мл и рамка за снимка. Щастливката се казва Александра Велева.
Партньорите ни от Milupa осигуриха голяма бяла плюшена Aptababy мечка и чаша Аптамил за бебето на града.
Chipolino подариха на бебето столче за хранене "Парти" лайм. С лека и стабилна конструкция. С голяма табличка за хранене и комфортна седалка, лесна за почистване. Сгъва се лесно и компактно. Подходящ за деца с тегло до 15 кг.
Nivea Baby подсигуриха удобство и комфорт за новороденото с бебешка раница, в която се съдържат нежен измиващ лосион за тяло 250 мл, нежен подхранващ крем сапун 100 г, мек бебешки крем 200 мл и почистващи кърпички Fresh&Pure 20 бр. Към комплекта е включена и постелка за повиване. Вкъщи, на път или на почивка извън дома, удобната раницата NIVEA Baby, е задължителен спътник на Вашето бебе!
Страхотна детска кошара за игра от Cryo Save зарадва родителите.

Медийни партньори на кампанията: в. Монитор, Радио Витоша.
Със съдействието на община Благоевград.