Кметът на Видин дари 500 лева лични средства на майката, която роди първото бебе за 2016 година. Огнян Ценков посети днес Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Св. Петка", за да връчи дарението. Първото бебе във Видин за 2016 г. се роди чак на 4 януари сутринта, съобщиха от болницата.

"Съгласно личната инициатива, която съм поел- от своето трудово възнаграждение да дарявам за децата на Видин минимум 500 лева, направих дарение за първото бебе, което се роди вчера около 10 часа. То е момченце, казва се Филип. Пожелавам на момченцето да бъде здраво, да има щастливо детство и естествено да бъде достоен гражданин", каза кметът Огнян Ценков и допълни, че ръководството на Общината ще се постарае да осигури на всички деца бъдеще в община Видин.Първото бебе на годината е родено по естествен път и е второто дете в семейството.

Това е първото дарение, което прави кметът на Община Видин през тази година с лични средства, съобщиха от пресцентъра на Общината. На последното заседание на Общинския съвет Огнян Ценков заяви, че по своя инициатива ще дава всеки месец част от заплатата си за благотворителни каузи.

Източник: bnr.bg/vidin