Колекцията Disney English е създадена, за да подпомага децата при изучаването на английски език. Поредицата включва картинен речник, двуезични помагала в три нива с весели истории от света на Дисни, занимателни книжки, както и интерактивни книжки с песни, специално предназначени за деца, изучаващи английски.

В компанията на най-популярните и любими герои на Дисни всяко дете може неусетно да научи английски език с Disney English.

Picture Dictionary

1000 English words

Картинният речник е разработен въз основа на внимателно проучване на данните за езика и съставът му е съобразен е с академичните изисквания. Речникът съдържа около 1000 от най-често употребяваните думи в английския език. Организиран е на тематичен принцип: цветове, числа, форми, хора, места, животни, време, храни и т.н. На всяка страница има и изречения, илюстриращи употребата на научените думи, което превръща картинния речник в истинско разговорно ръководство. Всичко това е представено по достъпен, привлекателен и завладяващ начин, а любимите герои на Дисни превръщат обучението в истинско удоволствие.

BEGINNER LEVEL

Двуезични за начинаещи

Книжките от ниво Beginner са за деца, които никога не са учили английски език. Те съдържат интересни и поучителни истории с любимите на децата Мечо Пух и Мики Маус. Историите са разказани в сегашно време с прости, кратки изречения и основни думи. Всяка книжка е фокусирана върху определена тема, например цветове, форми и т.н, и дава възможност да се усвоят основни понятия, свързани с нея.

Activity book

Уча и играя, начинаещи

В поредицата Activity Books изучаването на английски език е съчетано с  допълнителни дейности, развиващи детския интелект. Предлаганите занимания са увлекателни и забавни, като целта им е не само да обогатяват знанията на детето по английски език, но и да развиват полезни умения и способности за наблюдение и разсъждение.

INTERMEDIATE LEVEL

Двуезични средно ниво

С популярните си герои, живи разкази и забавни упражнения, поредицата Intermediate стимулира въображението на всяко дете. Книгите от това ниво са основани на популярни филми на Дисни и Пиксар.  За разлика от книжките за начинаещи, тук изреченията са по-дълги, а структурата им е малко по-сложна.

Аdvanced LEVEL

Двуезични за напреднали

Поредицата Advanced също се основава на любими филми на Дисни или Пиксар. Книжките, включени в нея, са предназначени за по-напреднали в обучението си деца. Конструкциите на изреченията са по-сложни, а лексиката много по-богата. Застъпени са различни глаголни времена, а разказаните истории са увлекателни и пълни с приключения

LET’S SING!

Игри, забавления и песни

Let`s sing е поредица, предлагаща оригинален интерактивен начин за научаване на думи и фрази на английски език чрез песни. Всяка книжка съдържа 8 песни, специално създадени за деца, учещи английски език. Всяка песен може да се изпълни като караоке, включени са също танцови движения и игри. Съдържанието е поднесено забавно и увлекателно, което води до неусетното запомняне на думи и изрази. В различните книжки са застъпени близки до детското светоусещане теми. Към всяка книжка има аудио компактдикс, съдържащ 16 песни.