Списание „9 месеца“ се присъедини към кампанията на ДНК - Движение за национална кауза Направи го за България в подкрепа на повече бебета! За нашата медия е чест да бъде партньор на подобна благородна инициатива.

Близо 1000 бебета бяха кръстени в цялата страна. Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България се проведе в неделя, 22 октомври.

Инициативата бе под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освобождават участниците в кръщението от задължителната такса за ритуала и даряват безвъзмездно кръщелните свидетелства.

Родителите са имали възможност да избират за кръстници освен свои близки и популярните лица на събитието, сред които Владо Николов, Хилда Казасян, Мария Гроздева, Владо Николов, Поли Генова и други звездни личности.

Националното кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Кръстените деца получиха сребърни кръстчета и още хубави изненади.

page

Снимки: Вячеслав Попов