Лекцията „Първите 3 от „важните първи 7” години. Как да положим основите на един щастлив бъдещ живот” ще изнесе психотерапевтката Елза Калоянова. Очакваме ви на 15 януари в столичното заведение Тайгър Степ (ЦУМ, ет. 3) от 10.30 ч. Дни преди сбирката психотерапевтката споделя с вас:

„Радвам се, че ще дойдете на тази лекция!
Бъдещи майки на лекция на психотерапевт... това звучи толкова обещаващо! За вас самите, за грижата за бъдещото поколение, за нацията ни…

В лекцията с няколко изречения ще разгледам разликата между професиите, съдържащи думата „психо” – психолог, психиатър и психотерапевт.

Съществената част е темата за първите 3 години на детето и кои са важните неща през тези години и какво да е вашето отношение към него. Кое трябва да знаете за отделните периоди и какво да правите/не правите, за да положите наистина основите на бъдещ щастлив и спокоен живот.

Ще преминем през това какви са човешките потребности по принцип и как можем да ги задоволяваме, ще разгледаме класификацията на човешките характери и... най-важното – през кои фази на детството се формират те.”