2 април 2014 г.

В Университетската АГ болница „Майчин дом” официално беше открито новото Спешно приемно отделение. Лентата преряза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Парите са осигурени от Министерството на здравеопазването, а инвестицията е в размер на 960 000 лева, като болницата влага и свои средства в размер на 30 000 лв.

„Изключително съм радостна, че на територията на Майчин дом” има модерно спешно отделение. Аз самата съм възпитаник на здравното заведение и и много добре си спомням как изглеждаше това отделение преди 1–2 години. С какво притеснение и известна боязън сме слизали, когато е имало спешни случаи. Не само, че не изглеждаше добре, но не беше оборудвано по необходимите стандарти”, каза министър Андреева по време на откриването.

Новото спешно отделение е изградено по всички медицински стандарти и разполага с противошокова зала, която в случай на спешност, може да се превърне и в операционна. Пространството пред новия вход за приемно отделение разполага с алейна мрежа и паркинг. Естакадата позволява спирането на повече от една линейки.

Годишно повече от 6500 пациенти преминават през спешното отделение на „Майчин дом”.