Днес в София температурите не са положителни, за разлика от настроението на бул. България 124. Или по-точно в заседателната зала на МБАЛ „Света София”, където екипът на Клиниката по акушерство и гинекология проведе празничен ритуал, посветен на Деня на родилната помощ.

Събитието започна с молитва за здраве и изпълни душите на присъстващите, вдъхна им кураж и надежда за едно по-добро бъдеще. Последвалите магически наричания, присъщи за Бабинден (Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите", които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките. По стар стил се празнува на 21 януари) , усмихнаха атмосферата и, разбира се предразположиха към наздравица, придружена от домашно приготвени изкушения. Мария Бояджийска, заместник кмет в Столична община към направление “Зелена система, екология и земеползване”, поднесе комплимент – цветя и икона, които връчи на доц. д-р. Валентина Мазнейнкова (ръководител на екипа, специалист акушер-гинеколог с над 30-годишен опит в областта на високо-рисковата бременност, ултразвуковата диагностика и пренаталната медицина). 

МБАЛ „Света София” е уютна по площ, но не само, създава и такова усещане на тези, които са там. Екипът на доц. д-р. Мазнейкова е сплотен, позитивен и отворен към сърцата на хората. Всички заедно работят предимно с любов към майките и новия живот, който посрещат всеки ден, 24 часа отдаденост на призванието, което им е отредила съдбата.

Пожелаваме им много успехи, много здрави бебета и щастливи родители, нека да продължават да поддържат този огън, който ги прави толкова специални и неповторими!

Честит празник и на всички, които допринасят за раждането на нашите деца, тази мисия не е за всеки, това означава, че вие сте сред избраните!