Отпуск по майчинство = околосветско пътешествие? 

Карън Едуардс е на 31 год. и заедно със съпруга си Шон Бейс са запалени туристи. След раждането на тяхното момиченце Есме, двойката продава колата си и дава къщата си в Лондон под наем. Семейството на Карън я обявява за „напълно откачена“, когато тя им съобщава, че е решила да прекара отпуска си по майчинство, пътувайки по света.
С по една раница на гръб семейството пътува по целия свят. Карън признава, че понякога им е било трудно в чужбина, особено в хотелските стаи. Но изглежда малката Есме е наследила любовта към туризма, тъй като се чувства спокойна през цялото преживяване. „Тя беше наистина примерна и тъй като е малка, беше достатъчно лесно да я преобувам или храня, дори и когато бяхме в движение”, споделя мама Карън.


Семейството успява да посети Сингапур, Индонезия, Австралия, Малайзия, Виетнам, Тайван и Хонг Конг. Авантюристичната майка смята, че такова пътуването се прави веднъж в живота и напълно си е заслужавало. „Не се притеснявахме, защото тя имаше възможност да види нови забележителности, сцени и да усети различни аромати, докато израства и смятам, че това е невероятно." Вдъхновена от собствения си опит Карън си създава собствен блог, в който съветва и други родители да не се притесняват да вземат децата си докато пътуват.
Малката Есме сега е на 17 месеца, а нейните родители са заети да подготвят следващата си дестинация.


Източник: http://www.thesun.co.uk