Щатски съдия е постановил собственото име на малко момченце да бъде променено от Месия (Messiah) на Мартин (Martin), с довода, че единственият истински Месия е Исус Христос. Съдия Ballew, смята, че името Месия може да предизвика проблеми, имайки предвид преобладаващата християнска среда, в която живее момченцето. „Името му може да го постави в конфликт с много хора“, казва съдия Ballew. Тя решава детето да се казва Мартин ДеШон МакКълоу, което включва имената и на двамата родители. Съдията казва: „Думата „месия“ е титла и е заслужена само от един човек и това е Исус Христос.“

Родителите на 7-месечния Месия ДеШон са завели дело в Тенеси, но магистратът от „Закрила на детето” – Lu Ann Ballew, е разпоредил собственото име на мъника да бъде променено, съобщава местният канал WBIR-TV.

Майката споделя пред телевизия WBIR-TV, че ще обжалва съдебното решение: „Не смятах, че съдия може да промени името на бебето ми, заради религиозните си убеждения.“ Тя обяснява, че е подбрала това име, защото й харесва как звучи редом с имената на другите й две деца – Мика и Мейсън.

Християнството приема Исус като Месията, докато юдеизмът използва термина за бъдещия спасител на евреите.Миналата година повече от 700 бебета в САЩ са кръстени Месия. То е на 387 място по популярност в американските имена през 2012 г.