Навръх Бабинден болница „Свети Лазар” официално откри нов акушерски кабинет. „Ла Вита Нова”, под ръководството на ак. Емилия Казълова, отваря врати с пълна готовност да осъществява грижа и помощ за всички бъдещи родители. В екипа на ак. Казълова ще участват и младите акушерки Галина Павлова и Йоана Иванова.

Акушерският кабинет ще предлага както пакетни услуги, ангажиращи специалистите по време на целия пред- и следродилен процес, така и единични консултации. По този начин кабинетът ще обърне внимание на всички въпроси пред родителите, както и ще съсредоточи време и внимание върху тяхното емоционално състояние по време на бременността и след това.

Името „Ла Вита Нова” в превод от латински означава „Нов живот”. Цялостната концепция на звеното в „Свети Лазар” е да продължи добрата практика в акушеро-медицинските грижи, като подпомогне родителите в подготовката за даряване на новия живот. Всички въпроси, свързани с майчинството и даряването на живот, ще бъдат обсъждани, така че семействата да могат напълно да се насладят на радостта си, ограничавайки всички притеснения.

Ак. Емилия Казълова има 40-годишен опит в сферата на акушерството. В ръцете й са проплакали хиляди бебета и е обучила много акушерки. Тя е сертифициран консултант по кърмене и акушерка с дългогодишен опит. Завършила е висшето си образование по специалността през 1978 г. Доскоро тя бе председател на Алианса на българските акушерки, а в момента е негов активен член. Ак. Казълова е сертифициран пренатален обучител към The European Network of Childbirth Association, преминала е обучение в МУ Бикока Милано, сертифициран консултант по кърмене към НАПК е, участвала е като лектор на международен студентски конгрес в Истанбул, а също е учредител и почетен член на „Алианс на българските акушерки“.

Източник и снимка: st.lazar-hospital.com