Днес, 1-ви август стартира Световната седмица на кърменето, която ще продължи до 7-ми август. Тази година темата е „Подкрепа за кърмене: близо до майките”. Световната седмица на кърменето ще се отбележи от Ла Лече Лига България с множество събития в цялата страна – София, Пловдив, Варна, Русе, Сливен, Плевен, Хасково, Ямбол, Казанлък, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Асеновград, Разград, Силистра, Горна Оряховица, Шумен и др. Освен това в 10:00 ч., в Университетска болница „Майчин дом”, министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева официално ще обяви Световната седмица на кърменето.

По повод на Световната седмица на кърменето 2013, ЛЛЛ България обнови своя сайта www.lllbg.org, с актуална и полезна информация за кърмене, която е подредена в специални раздели.


В гр. Плевен ЛЛЛ България организира конкурс „Кърменето вдъхновява”, в който може да участва всеки със собствени или детски ръчно изработени творби – рисунки, фотоколажи, фотография, идейни снимки на бременни коремчета, стихчета, разкази и т.н. Всички творби ще бъдат представени в изложба на открито през тази седмица. В конкурса могат да участват бъдещи и настоящи родители от цялата страна. 

Световната седмица на кърменето се отбелязва от 1991 г. в повече от 120 страни. Идеята се е зародила от организацията WABA (Световен алианс за активна подкрепа на кърменето), с цел защита, насърчаване и подкрепа на кърменето.

По повод Световната седмица на кърменето, на 2-ри август (петък) от 10:30 ч., за втора поредна година, център "Естествени идеи", с помощта на всички кърмещи майки, организира "Голямото Кърмене" - "Тhe Big Latch On". Събитието ще се състои в Борисовата градина, на езерото с лилиите. Целта е да се подобри миналогодишният рекорд от 5912 майки,едновременно кърмещи в продължение на 1 минута  своите бебета.
"The Big Latch On" е група от кърмещи майки, които идват на определени места по целия свят, по едно и също време, и в продължение на 1 минута, без прекъсване кърмят своите деца. След това, кърмещите жени се преброяват от свидетели и накрая се изчислява общият им брой за целия свят.
Целите на "Голямото кърмене" са да подкрепят кърменето, кърмещите майки и техните партньори, да повиши познанията и информираността за кърменето, да подкрепи кърменето на обществени места, да направи кърменето нормална част от ежедневния живот на кърмещите майки.