Лекарите ще консултират и приемат деца, нуждаещи се от хирургично лечение, по НЗОК

"Токуда Болница София" разкри клиника по детска хирургия. Екипът от специалисти, които се грижат за децата с хирургични проблеми в "Токуда Болница София", е допълнен от д-р Диана Стоянова – лекар с 15-годишен опит в Клиниката по детска хирургия към "Пирогов".

Малките пациенти ще бъдат консултирани и лекувани по НЗОК за най-често срещаните хирургични заболявания при децата - коремни болки, ингвинална и пъпна херния, остър апендицит, дермоидални кисти в опашната област, гнойни процеси на кожата и подкожната тъкан, враснали нокти, рани и др. Така японската болницатаюю се превръща във второто лечебно заведение в София след "Пирогов", в което има детска хирургия.„Плановите и спешните операции на деца от 1- до 18-годишна възраст ще се извършват в условията на голяма многопрофилна болница с отлично оборудвана база, предоставяща както възможности за необходимите изследвания и консултации с различни специалисти, така и комфорт за децата и техните родители. Не на последно място трябва да се отбележат и изключителното внимание и грижа към пациентите на един усмихнат и приветлив медицински персонал”, казва д-р Диана Стоянова от сектора по детска хирургия в "Токуда".

Консултациите по здравна каса (НЗОК) ще се провеждат планово всеки понеделник и четвъртък от 14.30 до 17.00 ч. За улеснение желаещите да запишат децата си за консултация могат да го направят предварително на телефони 02/ 403 40 00 и 02/ 403 49 18.


Детската хирургия ще функционира като сектор към Първа хирургична клиника под ръководството на един от водещите хирурзи в България доц. д-р Кирил Драганов, дм.

Източник: www.tokudabolnica.bg