Самуил, Давид и Емануил са вторите тризнаци в Пловдив, чиито родители Ивелина и Иван Стоянови получиха чек от 5000 лева и детегледачка за 2 г. Кметът Иван Тотев честити на щастливите родители. Момченцата се появиха на 5 февруари и все още са в болница, тъй като се родили в началото на осмия месец със секцио. Самуил в момента тежи 1, 840 кг., а братята му са около 1,700 кг. "Да са живи и здрави и да ви носят радост. Няма да им пожелавам да станат кметове, защото не е много хубаво", каза Тотев. Той обеща общинско жилище на семейството, което обитава гарсониера.
Майката разказа, че имала две извънматочни бременности. Тогава прибегнали до инвитро. "Слава богу от първия опит се получи и при теста се оказа, че са тризнаци. Бяхме безкрайно щастливи. Чакахме ги 4 години", разказа Ивелина.
На 18 май м.г. в Пловдив се родиха Дария, Даная и Анелия. Техните родители също получиха 5000 лева еднократно и детегледачка за 2 г. Днес баща им Костадин Топоров дойде в общината да покани кмета да стане кръстник на тризначките.
СНИМКА: Наташа Манева
Източник: 24chasa.bg