Weleda – в хармония с човека и природата
 
Основана през 1921 г., Weleda е водеща марка в натуралната бебешка козметика. Фирмата разработва антропософски лекарства и натурални козметични продукти от 1921 г., като качеството е основен фокус в целия процес - от селекцията на суровини до холистичния продукт. Винаги когато е възможно, марката използва суровини от биодинамична култивация или сертифицирана дива реколта. При производството се спазват комплексни критерии за преработка и контрол. По този начин WELEDA използва дългогодишния си опит в натуралната медицина и козметичната индустрия, за да предложи продукти, които възстановяват хармонията между човека и природата. Отговорното взаимодействие с околната среда е от изключителна важност за марката. Устойчивото развитие, феър трейд, активното запазване на ресурси чрез култивация и проекти за предпазване на растителни и животински видове, високото ниво на прозрачност в полза на потребителите са елементи от политиката на Weleda
 
Козметика без парфюми, нежна като кожата на вашето бебе
 
Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който ни защитава от външни влияния и ни помага да се приспособим към околната среда. Затова е важно да пазим кожата здрава още от раждането. Кожата на бебето е пет пъти по-тънка от тази на възрастен. Подкожната мастна тъкан е структурирана различно, нейният горен слой е по-тънък и съдържа по-малко мазнини, като по този начин влагата се изгубва по-лесно и естествените бариерни функции на кожата отслабват. При някои бебета това често води ди изсушаването на кожата.
 
В сътрудничество с акушерки и лекари, Weleda e създала специална дерматологична серия с бял слез без аромати, предназначена за свръхчувствителна кожа и при склонност към атопичен дерматит. Свръхчувствителната кожа е резултат от нарушения здравословен баланс в развитието й, който води до раздразнение. Свръхчувствителността в много от случаите е генетично предопределена, но може да бъде причинена от фактори на околната среда, като екстремни температури или замърсяване. Децата, засегнати от този проблем, често са чувствителни - емоционално и физически, което означава, че кожата им е склонна към прекомерна реакция на външни стимули.
 
Продуктите в серията стимулират собствените сили за възстановяване на кожата чрез уникално съчетание от първокачествени чисти натурални и органични съставки като бял слез(лечебна ружа) и трицветна теменуга, както и ценни растителни масла. Органичният бял слез успокоява кожните раздразнения и изгражда защитен слой, за да възвърне здравословното състояния на кожата. Не са използвани аромати, защото децата със свръхчувствителна кожа често имат проблеми с тях. Органичното кокосово масло и пчелният восък помагат за защитаване на кожата и допълват продуктите с деликатното си естествено благоухание.
 
Характеристики на дерматологичната серия с бял слез:
Без аромат
Сертифицирана органична козметика (серификат Natrue)
Намалява зачервяването
Успокоява и овлажнява кожата
Поддържа естествените функции на кожата
Дерматологично потвърдена поносимост, дори при свръхчувствителна кожа.
Не съдържа изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти
 
Продукти в серията с бял слез:
Лосион за тяло, 200 мл
Крем за лице, 50 мл
Крем против подсичане, 50 мл
 
За повече информация:
Weleda Bulgaria; www.weleda.de