В столицата отваря детската поликлиника, която ще работи денонощно съобщава БНР. За сграда ще се използва общинска сграда в район "Възраждане", която ще се реконструира. До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности. Целта е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ.

Направен е анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари, уточняват от Столичната община.

 Здравното заведение ще разполага със специалисти в различни области на медицината - в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория.

Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лв. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията, допълват от общината.