На 25 януари 2009 г. ще се състои заключителната церемония на Десетата, юбилейна кампания БЕБЕ 2009 - Тържественото орисване. В Овалния ресторант на Гранд хотел „България” в неделя Последното бебе на 2008 г. – Самуила ще бъде орисано от министъра на културата проф. Стефан Данаилов, а орисница на Първото бебе на 2009 г. – Веселина ще бъде олимпийската шампионка Румяна Нейкова. 

За юбилея на кампанията екипът на „9 месеца” ще разлисти страниците на един много специален дневник – дневника на БЕБЕ НА ГОДИНАТА. Събрали сме най-любопитното, най-вълнуващото и… най-смешното през годините и искаме да го споделим с вас и всички гости. Нашата покана за повторна среща с вече порасналите БЕБЕТА НА ГОДИНАТА получиха Годжи (орисник на БЕБЕ 2001), Слави Трифонов (орисник на БЕБЕ 2002), ген.-лейтенант Бойко Борисов (орисник на БЕБЕ 2004) и Ники Кънчев (орисник на БЕБЕ 2005).

Всички орисниците ще оставят гипсов отпечатък на ръката си до отпечатъка на орисаното от тях бебе. Така ще продължим традицията и надяваме се ще запазим връзката между бебетата и техните благопожелатели. Министър Евгений Желев ще връчи паметните табели на представителите на болниците, в които се родиха БЕБЕ 2008 и БЕБЕ 2009.