Мария Кристенсен, 25-годишна майка от Дания, се изправя пред предизвикателството да спаси изоставено бебе. Със съпруга ù и 3-годишния ù син Лука отивали към летище в друга държава. Единственото, което желаели е да се върнат в дома им в Дания. „Докато се движехме с таксито обаче, забелязахме нещо странно от дясната ни страна. В един чувал край пътя нещо розовееше. Помолих водача да спре превозното средство. Навън температурата беше около 40 градуса. Когато се приближихме, видяхме, че в него има новородено момиченце. Беше облечено в розови дрешки и завито в одеяло. Беше наистина горещо, побързах да вкарам бебето в колата и помолих шофьора да включи климатика. Но в мъничето сякаш нямаше живот”, споделя Мария.

Съпругът на Мария взел студена вода и се опитал да разхлади бебето, но то не реагирало. Мария била бременна в 31-вата г.с., но вече имала едно дете и изведнъж ù хрумнала идеята, че може да сложи новороденото на гърдите си, за да го стимулира да суче, за да предизвика инстинкт у него. Попитала водача дали може да го направи (поради различните културни правила за кърмене в различните общества) и за щастие получила положителен отговор.


Минало известно време, но в един момент малкото бебе инстинктивно започнало да суче. След кратко време отворило очички. Малкото момиченце все още имало кръв по телцето, както и хартия на пъпната връв.

„Въпреки кратката ни среща ми беше много трудно, когато предадохме детето на службата за социални грижи. Спомних си онзи беззащитен поглед, когато се събуди и ме погледна право в очите”, разказва Мария.


Малкото момиченце е било дадено за осиновяване. „Надяваме се, че е попаднало в дом, в който цари истинска и безусловна любов”, споделя майката.

Снимка: личен архив

Източник: tvoebebe.com