Историята се случила в САЩ през 2004 г. Жена на име Алета Джеймс успяла да роди близнаци на 57 години. Това събитие ѝ донесло слава в цялата страна.  До този момент историята на САЩ не познавала подобни случаи. 

В толкова зряла възраст самият факт, че бременността е успешна е изненадващ, а в случая говорим за раждане на близнаци. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Близнаците вече са на 19 години, а майка им на 76. Как се справя Алета с родителските си задължения? Съвсем успешно!

Напредналата възраст винаги е била пречка за раждането на деца. Самата жена, както и нейното неродено дете, са изложени на голям риск, което може да доведе до непоправими последици. Но съвременните жени се опитват да разчупят съществуващите стереотипи и да раждат деца както след 40 години, така и след 50. 

В ранните си години, когато се предподлага, че бременността би била възможно най-лека и хармонична, Алета отлагала раждането на дете. Винаги чакала подходящия момент за това. Отначало тя изградила кариера, след това се занимавала с шоубизнес. След това преминала към изучаване на духовни практики и саморазвитие. 

Животът отлетял като един ден. Алета нямала време да погледне назад, тъй като вече била над 50. За нея настъпил моментът, в който осъзнала, че иска дете. Роднините, разбира се, били против и се опитали да я разубедят. Но жената вече била решила всичко за себе си. Не се чувствала стара и знаела, че ще успее. 

Няколко години Алет се опитвала да забременее по естествен път, но без успех. Тогава жената се обърнала за помощ към специалисти. Тя преминала ин витро процедура. Бременността се случила от първия път. Както се оказало по-късно, Алета носела близнаци – момче и момиче. 

Изминаха цели 19 години от раждането. Алета успява да отгледа успешно децата си и в същото време да води активен начин на живот. Тя е на 76 години и изглежда прекрасно.

След 5-годишна битка се роди 46-ото инвитро бебе на Столична община

На снимките децата на Алета, Франческа и Джан, изглеждат доста щастливи тийнейджъри. Семейните им снимки винаги са с усмивки и щастие в очите. Спокойно може да се каже, че Алета е прекрасна майка и децата са в безопасност с нея

Жената не смята да се пенсионира. Тя продължава да се занимава с духовни практики, грижи се за себе си, както вътрешно, така и външно. Може би затова изобщо не изглежда на реалната си възраст. Тя винаги изглежда спретната и стилна. 

Източник и снимки: https://svobodnazona.com/