Отложете всички ангажименти, изключете телефона и посветете деня на себе си – заслужавате го!

Поне веднъж през 9-те месеца може да си позволите да се поглезите, но това ще е особено полезно след напрежението през работните дни. Всичко нужно за добра почивка и възстановяване е малко свободно време, известно въображение и евентуално баня с вана.

10 ч. сутринта
След блажения сън събудете тялото с енергична разтривка – тя ще подобри кръвообращението и ще Ви помогне да добиете очарователния блясък на бременността. Смесете шепа морска сол, две супени лъжици зехтин и капка лавандулово масло. С бавни кръгообразни движения втривайте хомогенната смес във влажната кожа, като сте особено внимателна в областта на корема и гърдите.

11 ч. сутринта
Може да направите кални бани, без да напускате уюта на Вашия дом и без да се налага часове след това да се миете. Маската от хума за тяло опъва и тонизира кожата. За да се превърнете в “пещерна” жена, следвайте упътването на продукта. Маската изсъхва и лесно се отстранява – не се страхувайте, че може да изглеждате като след турнир по борба в кал.

12 ч. на обяд
Опитайте хидротерапия – не е нужно да имате специални устройства. Започнете за около 2 мин с душ с топла вода, като се движите под струята. След това за около 30 сек сменете топлата вода със студена. Повторете процедурата три пъти, като завършите със студено обливане, което включва и лицето Ви. Подсушете се, отпуснете се за около 10 мин. Ще усетите невероятен прилив на енергия.

1 ч. следобед
Банята за крака с морски минерали облекчава напрежението в мускулите. За отеклите глезени използвайте и охлаждащ гел. Сега е моментът да се насладите на здравословен обяд (и на десерт по Ваш избор) – едно от предимствата на глезенето у дома.

2ч. следобед
Чувствате се напрегната? Масажът на лицето е страхотна терапия. Започнете с по-силен натиск от средата на челото към скулите и челюстите. След това направете кръгови движения през лицето. Издърпайте леко месестата част на ухото. Стиснете носа по горната му част до върха и разтрийте слепоочията. Леко почукайте с пръсти около очите, за да противодействате на торбичките. Завършете, като описвате кръгове с длани около скалпа. Ще изпитате истинско блаженство.

3 ч. следобед
Маникюрът и педикюрът подхранват ноктите през 9-те месеца. След като отстраните стария лак, изрежете и изпилете ноктите на ръцете и краката (ако все още можете да ги стигате). За омекотяване на кожичките около ноктите потопете пръстите в топла вода с няколко капки бадемово масло. Преди да нанесете лака, поставете овлажняващ крем на ръцете и краката. Докато лакът изсъхне, отново се отпуснете и зарейте в приятни мисли.

4 ч. следобед
Масажът е основният начин за глезене през бременността, а от него и нероденото бебе ще се чувства приятно. Като използвате олио за тяло, започнете бавно да масажирате краката – с продължителни, силни движения нагоре-надолу. Продължете масажа по тялото. Засилвайте натиска по напрегнатите области като раменете и долната част на гърба, а по корема и гърдите правете леки кръгове. За местата, до които трудно стигате, използвайте четка за масаж с дълга дръжка.

5 ч. следобед
Ако имате вана, време е да разпуснете в нея. Водата обаче не бива да е много гореща. Използвайте соли за вана. Поставете ароматизиращи свещи наоколо. След като потопите корема, ще се почувствате в безтегловност. Ваната е идеално място за медитация – н затворете очи и нека умът и тялото Ви се наслаждават на Вашия ден за глезене…