За да се запази красива формата на бюста през бременността, особено важно е да се полагат системни грижи за кожата на гърдите. От еластичността на кожата зависи колко дълго ще се запази бюстът “повдигнат” и стегнат.


Редовно с крем, емулсии, мляко за бюст хидратирайте, подхранвайте и тонизирайте кожата на гърдите. Добре е да помните, че гърдите нямат мускули. Те са жлези, покрити с нишковидна тъкан и мастна обвивка, която им придава форма и обем. Ето защо, за да се възвърне оптимално доброто им състояние, след раждането е необходимо да водите борба на три фронта: кожа, тъкан и мускулни влакна. Програмите за красив бюст задължително започват с пилинг за подобряване на структурата на повърхностния слой на кожата. Чрез последващия масаж се стимулират кръвообращението и тонусът на тъканите, активизира се еластичността на мускулните влакна. Масажът се извършва със серуми и концентрати за стягане и тонизиране на тъканта. Завършва се с маска за стягане. Вече все повече се препоръчват процедурите с хомеопатична козметика, което е новаторски подход, наложил се успешно в световен мащаб и спечелил хиляди привърженички сред най-красивите жени на планетата.

Процедурите се предшестват от съставяне на индивидуална програма. Тя е съобразена с характерните особености на жената. Според хомеопатията видът и стегнатостта на бюста зависят от функцията на яйчниците. Чрез нанасянето на крема за бюст включително и върху зърното на гърдата през меридианите лечебното вещество най-бързо стига до хипофизата и оттам до яйчниците. Постига се и регулиране на функциите на яйчниците, което има пряко отношение към корекцията и поддържането на доброто състояние на бюста. Тази методика е уникална с това, че използвайки фитохормони, създава красота и лекува нарушения в ендокринната система. Предлагат се серии, чрез които се осигурява повдигане и обем на отпуснат бюст на раждали жени, развитие на недоразвит бюст, повдигане и олекотяване на тежки гърди. Кремовете и продуктите за перфектен бюст се комбинират според ефекта, който се търси. Те се използват в козметичния салон по време на терапията, след което нанасянето им продължава и в домашни условия. Неслучайно все повече пластични хирурзи препоръчват употребата на хомеопатична козметика за коригиране на по-леки козметични дефекти във формата и големината на гърдите. Освен приятния естетичен ефект тези програми осигуряват успешно предпазване от развитие на мастопатия, която все повече се превръща в сериозна заплаха за съвременната жена.
Слънчевата светлина и солариумът допринасят за доброто настроение, изпълват с енергия и карат жената да се чувства по-красива, защото тенът е знак за добро здраве. Действието на тези лъчи обаче ускорява стареенето на кожата. А кожата на гърдите е сред най-уязвимите и нежни области на тялото. Ето защо е необходимо да спазвате някои правила.

  • Използвайте за бюста същия защитен крем, който нанасяте върху останалата част от тялото. Поставяйте го половин час преди посещението на солариума или излагането на слънце, като не забравяте постоянно да го подновявате.
  • Особено внимание обръщайте на зърната на гърдите. Областта около тях не е кожа, а лигавица и затова изгаря най-лесно. Поради този факт за зърната използвайте крем с възможно най-голям слънцезащитен фактор.
  • За хидратиране на кожата подходящи са естествените продукти. Половин час преди да се изложите на слънце, подгответе кожата на гърдите с бадемово или кокосово масло или със зехтин, смесен с лимонов сок. Чрез това се постига овлажняване, но не и защита. След тази процедура поставете защитен крем. За след слънце можете да използвате смес от розова вода и бадемово масло (по равни части).
    За да имате хубав бюст, редовно правете упражнения, които се изпълняват без излишно напрежение. Целта им е да се подобри мускулатурата на ръцете, гърба и корема. Тези мускули осигуряват и добрата стойка. Ако тялото не е тренирано и няма правилна стойка, формата на гърдите се променя – те увисват и се деформират. Когато ходите или седите, дръжте гърба изправен, а корема прибран.
  • Внимавайте много при избора на бельо – избягвайте твърде тесни сутиени и внимавайте чашката добре да обгръща гърдата.