Според китайския календар 2004 г. е годината на маймуната – време за фриволни постъпки, за флиртове и… за червено бельо. казват, че последният писък на модата са червените бикини с малки маймунки по тях.


Бременността не е болест и защо да не сте секси и в крак със световните тенденции през Вашите 9 месеца. Решихме да проверим откъде модерната бъдеща майка може да си купи подходящо бельо. Има ли у нас червени прашки с маймунки за бременни? В големите градове в почти всички магазини за дрехи за жени във Вашето положение ще намерите и специални сутиени, бикини, колани и чорапогащи.

Разнообразие? Трудно може да се каже, че има такова. Оправданието – бельото през този период трябва да е удобно, а не модерно.

Материите
Бельото да е от памук, категорични са продавачките. През бременността организмът на жената се променя, кожата става по-чувствителна. Памукът е идеален за Вашето ново бельо, той е мек и гали тялото. В някои магазини продават сутиени от 70% памук, 20% полиестер и 10% еластин. Те също са подходящи, защото освен че не дразнят кожата, няма да се разтегнат (деформират) прекалено бързо. Бикините обаче трябва да са 100% памук. Тази материя може да се пере при по-висока температура и дори след пералнята ще оцелява. Това ще Ви осигури добрата хигиена.

Цветовете
Ако разгледате някое западно списание за бременни, ще забележите огромно разнообразие от специално бельо в различни цветове. За съжаление у нас може да се намерят бял сутиен и бели, черни и в телесен цвят бикини. Много рядко след сериозно обикаляне по магазините може да се снабдите и с червен сутиен.

Закачки
Дантели? За съжаление и от тях трябва да се откажете. На пазара не се предлагат, а и лекарите не ги препоръчват. Причината е основателна – гърдите са много чувствителни и разни апликации, връзки или дантели само ще Ви дразнят. По-известните фирми за бельо си позволяват да поставят по някоя малка закачка – цветенце или апликация на презрамките на сутиените, където неприятното усещане от допира с кожата ще е по-малко. Все пак за препоръчване е да избягвате дори и това.

Моделите
Да започнем с бикините – от съвсем обикновени, старомодни, и да си го кажем направо, бабешки (огромни) кюлоти до предизвикателните секси прашки. Всички са много дълбоки и силно изрязани, за да може коремчето на бъдещата майка да се намести добре в тях. Според продавачките все повече млади бременни момичета посягат към прашките. Гледката е комична – огромно парче плат отпред, за да поддържа корема, и съвсем малка лентичка отзад – на когото както му е удобно…
Всички сутиени са без банели, но с малка лента, придържаща гърдите. Банелите се избягват, защото притискат и създават чувство за неудобство. От друга страна, бюстът трябва да е стегнат и да не виси свободно. С всеки изминал месец той се уголемява и трябва да се поддържа. Един от начините е чрез широките презрамки. Сутиените за кърмачки имат специално копче, което се откопчава и чашката се откача. Така може да нахраните бебето, без да сваляте сутиена. Повечето модели имат и подплънки, които попиват изтичащата кърмата. Така ще сте суха и няма да изпитват дискомфорт.

Размерите
Никой не може да каже колко ще се увеличат гърдите Ви. Вероятно след първите няколко месеца ще се наложи да носите сутиен поне с един номер по-голям от досегашния Ви. При бельото за бременни няма специални размери. Увеличението е за сметка на чашките и обиколката. Ако досега сте си купували 85B, съвсем скоро може да Ви се наложи да посегнете към 95C. Така със сигурност ще сте по-сексапилна.

Цените
За съжаление бременността е скъпо удоволствие и бельото за бъдещите майки не прави изключение. В момента цените варират от 15 до 90 лв. за сутиен и от 10 до 30 лв. за бикини. Разликата идва от марката, модела и материята.

Съблазън
Еротичното бельо е идеалният начин да съблазните бъдещия татко и да обърнете гръб на гаденето, умората и болките в кръста с кратка любовна игра преди заспиване. Сутиените за бременни и кърмачки не се вписват в определението “еротични”, но има решение и за този проблем. Защо трябва да показвате на половинката си бельото, когато може да се появите и без него… Със сигурност любимият Ви ще се зарадва много повече на тази гледка.