Как бременните, притеснени от фигурата си, могат да прикрият промените в тялото и едновременно да са в крак с модата?


Няма нищо срамно в бременността и днес вече едва ли има бъдещи майки, които искат да прикрият своето състояние. Обикновено коремчето започва да личи към 4–5-ия месец и фигурата видимо се променя. Има жени, които не харесват наедрелия си бюст, големия корем или ханш, но с няколко умели съчетания на дрехите те лесно могат да ги прикрият. Преди обаче да се впуснат в каквито и да са експерименти, добре е да не забравят първото и основно правило – да не се запускат! Всяка жена, независимо от състоянието, в което се намира, трябва да се поддържа, да отделя достатъчно внимание на външния си вид. За съжаление 9-те месеца могат да се окажат много рисковани по отношение на визията на една дама. Бременността разхубавява жената, но ако тя не подбира дрехите си, не поддържа косата и кожата си, ако не се поглежда в огледалото, преди да излезе навън – тогава околните няма как да забележат вътрешната й красота и излъчване.

Трябва ли бъдещата майка задължително да е в крак с модата?
Бременността е състояние, което не изисква да се купуват много дрехи. Все пак тя трае само 9 месеца и след това фигурата се променя. Не е задължително бъдещата майка да е в крак с модата, която непрекъснато се променя. В случай че жената иска второ или трето дете, след време едва ли дрехите, които носи сега, и тогава ще са модерни. Може обаче да купи или да съчетава облеклото си така, че да е близко до актуалните за сезона тенденции, да е елегантна, но и да прикрива промените в тялото си.
Основното правило е – ако бременната не харесва наедрялата си фигура, тя трябва да носи широки тъмни дрехи от две части. Да облече джинси или гащеризон в съчетание с широк пуловер отгоре, е прекрасен начин да скрие наедряването в ханша. Гащеризонът придава спортна линия на женската фигура, защото е по-свободен в талията и не очертава корема.

В момента много модни са дългите до прасеца поли, които са на чупки в кръста. Те най-добре се съчетават с късо сако. В подобна комбинация фигурата изглежда женствена и елегантна. Обикновено се смята, че късото сако е само са слаби хора. Това не е вярно. Всяка бременна може да пробва и ще види, че в правилната комбинация ще изглежда перфектно. Ако полата е с ластик в талията, а сакото – по-широко, този тоалет може да се носи няколко месеца независимо от нарастването на корема. За да не омръзне на бъдещата майка, тоалетът може да се разнообразява с различни аксесоари – шалчета, бижута и какво ли още не.
Още един трик, с който бременните ще изглеждат едновременно модни, а и ще прикриват някои по-изпъкнали части на фигурата си – това са правите пуловери. Те са много актуални този сезон. Идеална комбинация са в съчетание със стари джинси. Много подходящи за бъдещите майки са различните модели сукмани, но за съжаление не съм виждала много жени да ги носят.
Пола или панталон?
И двете. Не бих казала, че едната дреха е по-удобна от другата. Всяка има своите предимства. Може би през зимата панталонът е по-добрият избор, защото бременната трябва да се облича по-топло. Но и полата – тип клош или на етажи, може да пасне идеално на бъдещата майка.
Кои поли не се препоръчват?
Правите и тесни поли не са подходящи, но все пак всичко зависи от фигурата на жената.
А ако бъдещата майка иска да прикрие наедрелия си бюст?
Тогава трябва да избягва много вталените и опънати по тялото дрехи. Най-добре материята свободно да пада от гърдите към корема.
Прекалено широките дрехи не развалят ли напълно фигурата на жената?
Не, широките дрехи не подчертават бюста и корема, а просто ги прикриват. Но все пак не говоря за риза, която е с три номера по-голяма. Най-добре е бъдещите майки да приберат в гардероба си по-плътно прилепналите дрешки. През лятото някои бременни разголват коремчетата си. Може би за този сезон това е приемливо, но през зимата е напълно недопустимо, защото трябва да се обличат и топло.
Каква връхна дреха да носи бъдещата майка?
Най-добре бременните да обличат по-широко яке или пелерина, които прикриват добре обема. Да избягват дългото палто.
А аксесоарите?
Не е задължително през бременността да се носят много бижута. Може да се сложи нещо дискретно – колие или обици, без да са много фрапантни. Шаловете са много подходящи, защото освежават тоалета.
В какви цветове да са дрехите на бъдещата майка?
Добре е дрехите да са в по-тъмната гама – тъмнозелено, тъмносиньо, кафяво, черно. Тези цветове правят фигурата много по-слаба. Аксесоарите пък да са в по-ярки тонове.
От значение ли са обувките?
Важното е бъдещата майка да носи удобни обувки – без високи и тънки токове. Прекалено фините обувки не са подходящи. През бременността краката отичат и жената трябва да са съобразява и с това.
Какво друго бихте препоръчали на бъдещите майки?
Добре изглеждащата жена е с подредена коса. Не е задължително да е с прическа, но косата трябва да се поддържа.