Бъдни вечер, Коледа и пухкав бял сняг. Няма по-прекрасно изживяване от това да се сгушите в прегръдките на любимия мъж, докато навън падат снежинки. Декември е един от най-празничните месеци, насладете му се.

През декември обуйте подходящи обувки с големи грайфери и отидете на разходка в планината. Не е нужно да правите големи преходи и да се изморявате. Достатъчно е дори да походите в парка между дърветата. Така ще усетите напълно магията на зимата. Направете си няколко снимки с големия корем, които после ще показвате с гордост.

През декември е време за снежни човеци. Спомнете си детството, когато търкаляхте с ентусиазъм големите топки от сняг, за да направите ледения чичко. Повикайте на помощ половинката си. Не се отказвайте от това така приятно забавление от срам, че някой ще ви се подиграва. Помислете си, че след няколко години трябва да научите и детето си как се прави снежен човек.

През декември пазарувайте на воля. Няма нищо по-хубаво от това да направиш подаръци на любимите си хора. Купете нещо и за нероденото бебе. Изпратете картички на приятелите си, които живеят в друг град или в чужбина. Дори да ги получат по-късно, пак ще се зарадват. Ако имате време и желание, може дори да ги направите собственоръчно.


През декември си купете книжка на Артър Конан Дойл. На 1 декември е годишнина от публикуването на първия разказ за известния детектив Шерлок Холмс. Английският писател е автор на „Баскервилското куче" и „Изгубеният свят”.

През декември е време да се научите да готвите риба. На 6 декември Българската православна църква отбелязва паметта на Св. Николай Мирликийски Чудотворец (Никулден). Св. Николай е покровител на моряците, рибарите и банкерите. Според традицията на масата трябва да има рибник. Хлябът и ястията се освещават в църквата и част от тях се раздават на съседите. Трапезата на Никулден не се вдига през целия ден и е на разположение на гостите.

През декември запишете CD с коледни песни. Дори и да не може да участвате в следващото издание на Music Idol, не е важно да пеете правилно, за да се забавлявате. След 4-ия месец бебето може да чува от утробата, а каква по-хубаво от това да му предложите „Тиха нощ, свята нощ”. 

През декември почетете Св. Анна. На 9 декември се празнува Зачатие на Св. Анна – майката на Дева Мария, или Празникът на майчинството. Св. Анна се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.