Малко са жените, които могат да се похвалят с добре планирана бременност. Повечето двойки просто решават, че искат бебе и спират да се пазят – пък... когато се случи. Рядко партньорите се замислят за такива маловажни неща като през кой сезон ще се роди бебето, коя зодия ще е... Често бременните, които трябва да преживеят последните няколко месеца преди появата на малкото човече през най-студените зимни месеци, завиждат на бъдещите майки, изпъчили с гордост коремите си през пролетта и лятото. Има обаче няколко причини, поради които не бива да се ядосвате на зимната си бременност.

Дните през зимата са кратки
Навън се стъмва рано и това е идеално оправдание да легнете още в 19 ч., без околните да ви се подиграват или да ви гледат с насмешка. През първите три месеца на бременността нивото на прогестерона в организма ви се повишава. Това е причината да сте изтощена и сънлива през повечето време. Към края на бременността нощните недоспивания се дължат на факта, че големият корем ви пречи и не можете да намерите удобна поза за лягане.

Бледа и красива
Най-добре е да забравите различните продукти за изкуствен тен, солариумът пък е напълно забранен през бременността. Не се препоръчва и да се излагате на слънце, защото хормоните могат да ви изиграят лоша шега и вместо с прекрасен тен да се нашарите с петна. През 9-те месеца кожата ви е много чувствителна, затова през зимата се наслаждавайте на бледото си лице. Добрата новина е, че през този сезон повечето хора изглеждат изпити и с кръгове под очите – не сте единствената!

Барбекюто е спомен!
Вече не се налага да ядете не съвсем опеченото месо и полазено от мравки сирене по време на пикник. Край и на страха от салмонелоза и токсоплазмоза. През зимата спокойно може да купувате само добре обработени храни от магазина и да ги хапвате на спокойствие вкъщи излегнала се на удобния диван.

“Не” на студа
През бременността температурата на тялото ви е леко повишена в сравнение с температурата на хората около вас. Така че дори и да нямате парно, може и да не усетите кога навън е завалял сняг. Организмът ви работи на пълни обороти и най-вероятно ще откриете, че се потите повече отпреди. С учудване ще забележите, че докато сте бременна, непрекъснато ви е горещо и това може и значително да намали сметките ви за отопление...

Няма я зелената салата
Вкусната храна се завръща и вече може да направите прекрасни ястия с боб, леща, ориз, за да си осигурите протеини и така необходимите фибри. Вече не е необходимо да хрупате само зелена салата, защото на пазара има праз, цвекло, целина, ряпа, тиква...

Релаксираща баня
Сега може да влизате в банята не само за 2 минути както през лятото. Отдавайте се на истинското блаженство – дълги и приятни релаксиращи вани (душ). Единственото правило, което трябва да спазвате, е водата да е около 37 °С. Така ще избегнете прегряването. Пуснете и няколко капки мандариново или розово масло във ваната и се отпуснете.

Нова дисциплина – ходене в сняг
През лятото разходката в парка не изисква толкова много усилия, колкото ходенето по снега. Сред белотата ще снабдите мозъка си с кислород, тялото ви ще се тонизира, а настроението ви ще се подобри.

Всички са дебели
Най-сетне идва и краят на късите дрешки. Вече няма да завиждате на слабите и стройни жени, които показват идеалната си фигура, едва прикрита под няколко сантиметра плат. През студения сезон всички са добре облечени. Да, най-накрая слабите фльорци ще приберат в гардероба късите си дрешки и ще се наложи да облекат същото като вас – огромно дебело палто или яке, а в тези дрехи всеки изглежда дебел.