Спомняте ли си кое беше последното ви сбъднато желание? Аз – да! Пожелах си да стана майка, случи ми се – ура! Знаете ли как реагирах, когато видях положителния кръвен тест за бременност – ами изумително забавно. Всички в клиниката разбраха, че аз съм бременна.

Останалите пациенти ме гледаха странно, а акушерките се подсмихваха под мустак и видимо се радваха с мен. Като се замисля… толкова много хора научиха, че в мен живее Чудо, преди моят съпруг да има възможността да се зарадва. Скачах, танцувах, пеех, после се разплаках – хиляди емоции в няколко минути пред лабораторията. Отидох да си взема резултатите лично, не ги бях гледала в приложението за изследвания, а реших да се позиционирам на място. Не ме беше нито срам, нито страх да изразя ентусиазма си – та аз бях чакала този миг толкова време.

Когато се окопитих, реших да се разходя наоколо – да видя отблизо къде са кабинетите за женска консултация. Толкова пъти си представях, че чакам там бременна – а сега моята точица беше в мен.

Прочете още: Как да се грижим за кожата на лицето по време на бременността?

Не съм суеверна и не можах да запазя тайната -  след моя съпруг, информирах всички баби, дядовци, майки и бащи, родата до пето коляно и близките ни приятели. Повечето от приятелките ми бяха в шок, че им споделям толкова рано, още преди да е минал първият преглед. Наговориха ми наистина страшни неща за това какво би могло да се обърка. Е, аз много добре знам подробностите по темата, но тактично си замълчах, защото иначе трябваше да се скараме.

Дойде и моментът на първия преглед – видяхме точката, чухме сърцето и плода си отговаряше на гестационната седмица (аз знаех кога съм заченала, защото бях с инвитро процедура). С риск да ми се смеете, ще кажа, че повече удоволствие да си споделям изпитвах във форума за майчинство, защото там намерих сродни дружки и те ме разбираха. Някак приятелките в реалния свят не успяха да влязат в моите обувки, за съжаление, аз винаги се поставях на тяхно място, ако имаха проблем. В замяна не получих нищо насреща и ми стана тъжно.

Сега коремчето ми е значително голямо, терминът ми е през февруари, и се разхождам с най-гиганстката усмивка. Щастлива съм, шумна съм и искам да кажа на целия свят… бременна съм с детето, което чаках да ми се случи 4 години!