Необходими материали: различни цветове филц, ластична лента, дебела игла, конци, ножица и пистолет за горещ силикон.

Изберете два или три цвята филц за цветчетата на лентата. С помощта на пергел или различни по размер чаши нарисувайте върху филца по 5–6 кръгчета от всеки цвят. Най-голямото кръгче може да е с приблизителен диаметър 7 см, а най-малкото – около 4 см. Изрежете ги. За да направите цветчетата по-изразителни, изрежете малки триъгълничета по обиколката на всяко кръгче. Така отделяте нещо като листенца на цветчетата.

За пришиването на кръгчетата едно за друго използвайте много остра и дълга игла. Може да избродирате тичинки, да зашиете копче в средата или просто да ги залепите едно за друго.

От парче кафяв филц изрежете нещо подобно на дървено клонче (около педя дълго или пропорционално на цветенцата), а от зелен филц направете малко листенца. Тях залепете с горещ силикон за клончето.

Наредете цветчетата едно до друго, както искате да стоят на клончето, и изрежете подложка от друго парче филц, която да е малко по-малка от общата основа на цветчетата.

Премерете ластичната лента по главичката на детенцето, като я държите опъната, така както ще стои след слагане на главата.

Пришийте ластичната лента към клончето, като я придържате толкова опъната, колкото когато сте я мерили на главата на детето. Не се притеснявайте, че ще се набере при зашиването.

Подредбата на всички елементи: най-отдолу е подложката, после следва клончето с пришитата за него лента и най-отгоре са цветята.
С помощта на горещия силикон залепете подложката за клончето, след което залепете и цветчетата. Притиснете силно за няколко секунди. Разбира се, ако не разполагате с пистолет за горещ силикон, може да пришиете всички части една за другa.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец април.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/pinktulipcrochet