В този брой Велислава ще ви покаже как да направите малки шапчици за яйчица, като допълнение към великденската декорация.

Необходими материали: различни цветове филц и плат, контурна и обикновена ножица, конци и игла.

Започваме с очертаването на основната форма на шапчиците върху бял филц за зайче и жълт за кокошцица. Използвайте яйце за мярка.

С помощта на контурна ножица (ако нямате контурна, може да изрежете вълнообразно с обикновена ножица) изрежете по очертанията, които направихте върху филца. Изрежете по две еднакви части от цвят.

Отново от белия и жълтия филц изрежете ушички за зайчето и съответно крилце за пиленцето, като за хвъркатото направете и човчица.

С  молив нарисувайте върху едното жълто и едното бяло парче от шапчиците лицата на животинките, след което ги избродирайте с тъмен конец.

От цветни парчета плат изрежете отново ушички и крилце, но по-малък размер. Пришийте ги за филцовите такива. При пиленцето позиционирайте крилцето върху едната основа от шапчицата и зашийте трите части заедно.

Накрая пришийте по ръба и основите една за друга, като ушичките на зайчето и човчицата на пиленцето поставите между двете основи.

 Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец май.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/pinktulipcrochet