Необходими материали: филц, ластична лента, конец, игла и пистолет за горещ силикон (не е задължителен).

Започнете с изрязването на две еднакви кръгчета от оранжевия филц. Изрежете и две по-малки от белия. Нека разликата не е повече от 4–5 мм в диаметър. При мен голямото (оранжево) кръгче е 6,5 см, а малкото (бяло) е 6 см. Срежете наполовина едното бяло и едното оранжево кръгче, за да направим само срез от портокал.

На останалото парче оранжев филц нарисувайте кръгче, което да е съвсем малко по-малко от бялото. След това го разделете на 6 отделни части, като ги заоблите в краищата. Направете още 3 такива за половинката портокал. Изрежете ги. Изрежете също и листенца от зелен филц.

С помощта на по-дебел конец започнете да пришивате частите една за друга. Не е необходимо да шиете всичко поотделно. Подредете частите една въру друга и пришивайте всичко едновременно.

Измерете главата на детето и изрежете ластичната лента с подходяща дължина. Подредете и залепете със силикон (може и да ги зашиете) така, както сте решили да изглеждат за финал портокалите ви, и изрежете парче филц със силуета на композицията, но с по-малък от нейния размер.

Поставете портокалите с лице към масата, отгоре залепете или зашийте двата края на ластика, като внимавате да не го усучете. За финал залепете или зашийте другото парче филц.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец ноември.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

 

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie