Коледен венец за вратата или за декорация на някоя етажерка – няма значение къде, защото винаги придава уют и стои красиво.

Необходими материали: основа за венец от клони, шишарки или други сухи растения, малко вълнена прежда, порцеланови фигурки, изкуствени цветя, сняг на спрей и пистолет за горещ силикон.

 Започнете с изкуственото клонче, като при избора му в магазина преценете дали ще използвате само цветовете, или цялото клонче – в моя венец използвам всички цветчета и част от клончето. Разделете го на отделни сегменти, така че после при аранжирането да разполагате с много елементи и комбинации между тях. С помощта на малко канап завържете клончетата за основата на венеца.

 На картон или вестник сложете всички шишарки, венци и цветчета и ги напръскайте леко със снега. Пръскайте отдалеч и помнете, че ако ви се струва малко снежецът, винаги може да напръскате венеца накрая.

Вземете преждата и намотайте около основата, като най-отгоре завържете на панделка.

Загрейте горещия силикон и започнете да лепите всички останали елементи. Колко по-кичесто, толкова по-добре.

За финал може да залепите или завържете порцеланова фигурка в тон със сезона.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец декември.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie