Знаете, че на 25 март списание „9 месеца“ отпразнува 22 години. Светла дата, символ на новия живот – Благовещение. Ден, в който си припомнихме благата вест за раждането на Спасителя, която Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария. В днешно време много двойки се надяват да чуят своята блага вест. Понякога тя се бави, а причините за това са различни. За съжаление, почти 250 000 са българите с репродуктивни проблеми. Ние вярваме обаче, че „трудно“ не означава „невъзможно“, дори напротив. Особено когато има някой, който да ти подаде ръка, да ти каже само с поглед „Всичко ще бъде наред!“. Да намериш съмишленик по пътя към целта, е изключително важно.

Ако в този момент, четейки това, вие се припознавате в ролята на хората, милеещи да се сдобият с рожбата, която отдавна чакат, и имате нужда от другар в изпитанието, кампания „Ние даряваме живот“ ви подава ръка. Приятели, съвместно със специалистите от Adella Fertility Clinic стартирахме тази обща инициатива, чрез която семейство ще получи безплатна инвитро процедура с включена стимулация. Целта на партньорството е да се подкрепи появата на нов и дългоочакван живот там, където е желан, но закъснял.

Лицата на Adella Fertility Clinic

Казват, че човек трябва напълно да се довери на своя лекар. Може би ви звучи утопично? Тогава сигурно все още не познавате лично репродуктивните специалисти д-р Петра Семерджиева, д-р Александър Калчев, ембриолога Веселин Пенчев и техния екип. Отношението им ободрява, успокоява и мотивира. Това е така, защото те работят предимно със сърцето си, отдадени са на професията си и на пациентите, съпреживявайки сълзите и щастливите им възгласи. Не се крият зад многобройните си успехи, квалификации, специализации и дипломи – застават пред вас честни и открити. Искрени са. И в диагнозите, и в плана за действие, включващ лечението. Всички специалисти от медицинския екип на клиниката са завършили успешно престижно обучение в областта на репродуктивната ендокринология. Не се отказват, винаги се борят до успешен финал. Кажете – има ли нещо по-ценно от това за човек, който е отишъл при тях с последната си надежда да стане родител?

 

csem

Д-р Петра Семерджиева, изпълнителен директор на ADELLA CLINIC, завършва Медицинския университет в София. През 2010 г. придобива специалност по акушерство и гинекология и репродуктивна медицина. Специализира по проблемите на стерилитета и методите за асистирана репродукция в Израел и Италия. Обучава се в трансвагинална лапароскопия и операции в репродуктивната медицина в Льовен, Белгия. Има специализация по репродуктивна ендокринология и инфертилитет в Acacio Fertility Center в Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ.

 

akalchev

Д-р Александър Калчев следва медицина в Universita degli studi di Firenze, но преди това завършва Медицинския университет в София. Придобива специалност и започва активно да се занимава с ендоскопска хирургия и асистирани репродуктивни техники. Преминава през различни специализации в репродуктивни клиники в Белгия, САЩ, Израел, Австрия и Италия. Въвежда за първи път в България трансвагиналната ендоскопия. Той е един от малкото хирурзи в света с международно признат сертификат от Европейската асоциация по репродуктивна медицина ECRES Master of reproductive surgery.

 

catspencg

Валентин Пенчев, eмбриолог, притежава магистърска степен „Генно и клетъчно инженерство” от 2011 година, като преди това получава бакалавърска степен „Молекулярна биология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Докторант  е по молекулярна биология в Центъра по молекулна медицина, където работи в областта на човешката молекулярна генетика. Валентин Пенчев има основна роля за изработването на първите предимплантационни генетични диагностики с цел установяване на наличието на анеуплоидии в Румъния и Сърбия. Сертифициран е от Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) за старши ембриолог. Научен консултант е в изработването на две дипломни работи за придобиване на ОКС „Магистър”.

Зад големите успехи стоят хора с големи сърца

В хода на кариерата си специалистите са отговорни за някои от най-високите нива на успеваемост при IVF в страната и са признати както от пациентите, така и от колегите си за отлични постижения в областта на инвитро оплождането и грижата за плодовитостта. Клиника Адела Фертилити предлага затворен цикъл на услугите и разполага с последно поколение апаратура от най-високо световно ниво, а личното отношение към всеки пациент и иновативните методи към индивидуалните случаи обещават сигурност.

5ecdf5628034a6781031c5c99a7b98de L

Кой и как може да участва?

За да заявят желанието си за участие в кампанията „Ние даряваме живот“, даряваща инвитро процедура, двойките ще трябва да изпратят на имейл editors@9m-bg.com следната информация:

  • Своята лична история по пътя към желаното бебе.
  • Възраст, име, фамилия на двамата партньори, местожителство, телефон за контакт.
  • Предприетите в миналото интервенции с цел бременност с приложена към тях документация.
  • Подписана деклариция за съгласие за предоставяне на лични данни, която можете да изтеглите от тук.

Начало на кампанията: 25 март 2018 г.

Краен срок за записване: 25 юни 2018 г.

*Двойката, която ще получи безплатна инвитро процедура, ще бъде избрана чрез жребий, на случаен принцип, от екипа на Adella Fertility Clinic в присъствието на нотариус. Личната история на победителите ще бъде публикувана на страниците на списание „9 месеца“, като информацията относно самоличността им ще остане конфиденциална.