Първото зъбче е повод за голямо щастие на цялата фамилия. След усмивките и поздравленията е ред и на някои приключения. Но преди това…

Кога какво да очаквате? През 5–6-ия месец на бебето се появяват първите зъбчета – долните резци. Веднага след тях, до десетия месец, поникват и горните централни резци. Следват страничните – отдолу и отгоре. През първата годинка бебето трябва да има средно около 8 зъбчета. Разбира се, това са ориентировъчни срокове, всяко дете се развива индивидуално и не е нужно да бъде сравнявано със своите връстници.

Защо е същинско изпитание? В устната кухина са налице  множество рецептори, които предизвикват сърбеж при поникването на зъбките. Детето е неспокойно, има обилно слюноотделяне, слага всичко в устата си и може лесно да нарани фината си лигавица, затова е добре да внимавате какви предмети оставяте около него.

Най-неприятен, със сигурност, е сценарият ,,Нарушен сън‘‘ – да,  и през нощта, и през деня. Дните минават, а мама и тати се тревожат все повече, защото не знаят как успешно да помогнат на своето дете.

Първо: Детето ще има нужда от повече прегръдки, търпение от ваша страна, внимание, ласки, обич. Припомнете си, че всяко нещо минава, после остават само сладко-горчиви спомени.

Второ: Информирайте се. За щастие, решение има – безопасно, изключително лесно за приложение, не на последно място – ефективно. 

Camilia Dento Baby® (перорален разтвор в еднодозова опаковка). Малките го харесват и приемат с охота. И това не е всичко – дозичките от този хомеопатичен лекарствен продукт, използван при смущения, свързани с поникване на зъбите при кърмачета, са стерилни, предварително дозирани, лесно преносими и достъпни в аптечната мрежа.

Кои симптоми ще бъдат облекчени с Camilia Dento Baby®?

► Подути и болезнени венци

► Лигавене

► Плач, раздразнителност

► Зачервени бузки

Неспокоен сън

Подгответе се и заредете семейната аптечка с всичко онова, което е полезно и необходимо за здравето и комфорта на вашето дете. Предстоят летни пътешествия, а те, повече от всякога ни напомнят, че нямаме право на грешки, а само на избори, носещи спокойствие и усмивки.