Коликите се проявяват с коремна болка, която започва внезапно и чиято интензивност се редува с успокояване и усилване – тъкмо, когато си помислите, че бурята е отминала и... хоп, следва нова порция сълзи. Пикът на коликите е между 6-та до 12–та седмица след раждането. В борбата срещу коликите не участва само вашето мъниче, всъщност и вие сте главно действащо лице, а след малко ще научите как можете да подкрепите малчо.

Не се тревожете, лесно ще ги разпознаете, защото те ще се превърнат в основен враг на спокойствието у дома. Коликите се характеризират с пристъпи на силен плач, неспокойство, раздразнителност, присвиване на крачетата към коремчето, изпускане на газове, които се появяват най-често след кърмене или хранене с биберон. Терапевтичните решения за справяне с тези така мъчителни за бебето спазми включват и някои прости правила на хранене.

Първо: При кърмачета на естествено хранене е желателно майката да избягва: млечни продукти, сол, кафе, ядки, царевица, бобови растения, броколи, карфиол, цитруси, шоколад, яйца, газирани напитки.

При кърмачета на изкуствено хранене: използване на подходящи адаптирани млека, бутилки против колики (с технология против въздушни мехурчета), лек масаж на коремчето на бебето и задържането му в изправено положение след хранене, за да се предизвика оригване.

Второ: научете повече за мястото на хомеопатията относно повлияването на коликите

Хомеопатията предлага напълно безвредно и ефективно облекчаване (всъщност мечтата на всеки родител) на това физиологично, но мъчително за цялото семейство състояние на бебето. Camilia Colic Baby e хомеопатичен лекарствен продукт на BOIRON, който облекчава болката, спазмите и подуването на коремчето, свързани с коликите на бебето.

Благодарение на нейните активни компоненти, които са напълно безопасни за новородени/кърмачета, Camilia Colic Baby  действа комплексно върху всички симптоми, причинени от бебешките колики.

Уникалната лекарствена форма: стерилни еднодозови опаковки за пиене, Camilia Colic Baby е хигиеничнa, леснa за прилагане, удобнa за носене навсякъде. Предварително дозираното количество осигурява прецизно и точно дозиране и улеснява спазването на лечението.

Camilia Colic Baby или иначе казано – комфорт за всички вкъщи, усмихнати бебета и спокойни родители (това е формулата за щастливи мама и тати).