Знаете ли, че през 24-а гестационна седмица бебето е около 24 см или иначе казано – с размер на пъпеш – един от най-хубавите символи на лятото?
Този плод има различен външен вид – продълговат или кръгъл, жълт, оранжев, жълто-оранжев, зеленикаво-жълт. Той не само е вкусен, но е и много полезен за здравето. Особено подходящ е за менюто на бъдещите майки и кърмачките – истинско чудо на природата!
Пъпешът е пълноценна храна. Съдържа много вода (около 80–82%), малко плодова захар (около 8%), която е глюкоза и фруктоза (не вредната захароза), микроелементи (калий, магнезий и калций), витамини – А (2 мг/100 г), С (25 мг/100 г), меки плодови киселини, ферменти, целулоза.