От незапомнени времена хората търсят знаци за съдбата си по звездите. Хороскопите стават важна част от живота ни. Но освен датата на раждане, определящ за характера и пътя на новороденото е и денят от седмицата, в който то е дошло на бял свят. Ето особеностите на дните и тяхното значение за детето, родено в съответния ден. Понеделник – ден на Луната
Първият ден от седмицата е наречен на Луната. Децата, родени в понеделник, понякога са много чувствителни и с променливо настроение. „Лунните” хора са ласкави, капризни и често предпочитат пасивното пред активното поведение.

Сред известните личности, родени в понеделник, са синът на британския престолонаследник – принц Уилям, и политикът Уинстън Чърчил.

Вторник – ден на Марс

Вторият ден от седмицата е подвластен на огнения и войнстващ Марс. Затова децата, родени в този ден, са решителни, силни и често имат сърце на войн. Те са доста енергични, обичат да командват, егоистични са, но и не се отказват да покровителстват другите.

Сред знаменитостите, поели дъха си във вторник, е Джо от поп-рок групата „Джонас Брадърс”.

Сряда – ден на Меркурий

Меркурий, вестител на боговете и сам бог на търговията и сръчността, се свързва със срядата. Децата, родени в този ден, са сладкодумни, сръчни и омайни. Те са по-близо до веселието, отколкото до скръбта, общителни са и предпочитат движението пред застоя.
Сред звездите, родени в сряда, са сексапилната актриса Анджелина Джоли и певицата Дани Миноуг.

Четвъртък – ден на Юпитер
Четвъртият ден от седмицата е под властта на Юпитер, който дарява с доблест, власт и щастие. Децата на четвъртъка са обаятелни и често преувеличават в разказите си, обичат пътешествията и са горделиви. Те обаче са верни на семейството и дълга.
Сред знаменитостите, родени в четвъртък, е актрисата Гуинет Полтроу.

Петък – ден на Венера
Богинята на любовта Венера е определяща в петъчния ден. Родените в този ден са надарени с чар и усет за красотата, умеят да ценят хармонията, изкуството и хубавите обноски. Когато порасне, това дете ще постига желанията си с дипломация и артистичност.
Сред известните личности, родени в петък, са първата дама на САЩ Мишел Обама и футболната знаменитост Дейвид Бекъм.

Събота – ден на Сатурн

Сатурн е силна планета, свързвана с реда. Тя управлява родените в събота. Децата, изплакали за първи път в този ден, обичат реда и като пораснат, стават добри лидери. Понякога те са прекалено сериозни, но на тях винаги може да се разчита. Те държат на брака, спазват правилата и са добри организатори. А щом решат, че може да ви се доверят, проявяват неочаквана импулсивност и чувствителност.
Сред звездите, родени в събота, са поп легендата Мадона и прочутата писателка Дж. К. Роулинг, създала Хари Потър.

Неделя – ден на Слънцето

Празничният ден от седмицата „грее” със знака на слънцето. Децата, родени в неделя, са силни, уверени и чаровни, действат с голям размах и имат лидерски качества. „Слънчевите” хора обичат лукса и гордостта, справят се успешно с много неща и щастието често ги спохожда.
Сред знаменитостите, родени в неделя, са кинозвездата Джони Деп и британският политик и премиер Дейвид Камерън.

Милена Донева