Малкият “мъж” Близнаци има пъргав ум и при добра мотивация може да се справя с всяка поставена задача. Понякога, за да се добере по-бързо до успешния резултат, използва и хитрост, заобикаляйки трудното. Тази тактика той ще използва през целия си живот.


Момчето постоянно е в плен на някаква идея. За съжаление обаче рутинното го отблъсква и интересът му бързо се охлажда от всяко монотонно и скучно действие. Водеща при малкия представител на Близнаци е импулсивността. Той се впуска с ентусиазъм в нови занимания, увличайки с лекота съмишленици.

Момичето Близнаци
Госпожица Близнаци има свой оригинален подход към дейностите, на които се отдава. Нестандартните й идеи понякога остават неразбрани от околните и тя от ранна възраст може да се сдобие с характеристиката “странна”. Любознателността на госпожицата е неизчерпаема. С пороя си от въпроси тя понякога дори досажда на родителите и на близките си. Момиченцето не обича съветите, а командите направо го отблъскват. Важен е подходът към него – ако е добронамерен и мил, отношението на малката представителка на Близнаци ще е искрено и изпълнено с благодарност.