Момчето - Малкият Овен се нуждае от много внимание и специални грижи. Той е динамичен, избухлив, лесно се обижда. Момчето непрекъснато е в движение и няма търпение да разгадава и овладява света. Не понася ограниченията. Дразни се, когато го наставляват и отвръща на съветите с непокорство и инат.


Момчето от зодия Овен не обича да губи, да пада по гръб и да признава слабостта си. Всъщност то има достатъчно енергия и упоритост, за да постига целите си. Понякога не е конструктивно само от любов към противодействието. Когато надвие ината си, има всички шансове да застане на почетната стълба на победителите.

Момичето
Малката госпожица Овен има нужда някой да насочва енергията й в правилната посока. От най-ранна възраст умът й работи на пълни обороти. Тя обаче бързо загубва интерес, ако нещо не й се удава и трябва да полага повече усилия. Често момичето става жертва на силно изявеното си честолюбие. В критични ситуации то показва своята ранимост. Често се чувства неразбрано и неоценено от околните. Към него трябва да се подхожда гальовно и с такт.
Грубостта изолира малката представителка на Овен и тя се затваря в черупката си.