Малкият Телец е упорит, но жизнерадостен и добронамерен. Обича да конструира и да строи, да работи с ръцете си. Той има силно развито чувство за собственост по отношение на играчките си и е готов на “война”, ако някой му ги отнеме.


Всяка битка с малкия Телец е обречена, тъй като той не отстъпва, докато не омаломощи опонента си. Достойнство на характера му е вроденото му чувство за справедливост, което до голяма степен го пази от етикета “егоист”.

Момчето Телец не може да бърза, нищо не е в състояние да го пришпори. То трудно понася промените. Всяка смяна на обстановката при него води до стрес. Плуването по течението е негово любимо състояние.

Момичето Телец
Малката госпожица Телец обича да се мотае безгрижно, изследвайки обстановката около себе си и наслаждавайки се на най-обикновени неща от живота. Тя трудно се задълбочава, но пък умее да симулира творческа активност.


Това момиченце като че ли не само не харесва, но и се бои от своята принадлежност към женския пол. Суетата му е напълно чужда. Много често то предпочита да участва в момчешки игри, обича да се чувства силно и непобедимо. С удоволствие посреща всякакви предизвикателства. А когато постигне успех, в душата му няма грам скромност.