В сезона на градинския сопол, непрестанните вирусни инфекции на дихателните пътища, подозрителната кашлица и зачервеното гърло ви питаме – Какво е общото между добрия имунитет и захарния памук?

Отговорът е лесен – едното компрометира другото.

Бялата захар и захарните изделия водят до нисък имунитет при децата (особено ако говорим за незрялата имунна система на децата в яслата, детската градина и началните класове в училище). Това означава, че те са значително по-податливи на вируси, необходимо им е повече време, за да се възстановят след боледуване.

Липсата на разнообразно и балансирано меню, оказва се, е сериозен проблем за много малки деца. Какво да направите, ако сме сред родителите, опитващи да ,,закрепят'' имунитета на своето съкровище, за да посещава то редовно класната стая?

Обърнете внимание на няколко фактора:

1.    Какво хапват вашите деца: време за ревизия. Домашно приготвяната храна до голяма степен се измества от полуготовите храни – и все пак, въпреки липсата на време за мама и тати, добре е детето да има пълноценно меню. Всички витамини, разтворими в мазнини (А, D, Е и К), и осемте витамина от група В са застъпени най-много в месото, млякото, рибата, млечните продукти и яйцата. Така че потребностите от тези витамини са задоволени, ако в менюто на детето всеки ден се включват месо, сирене, риба или варено яйце.

2.    Спортуват ли децата ви? Колко се движат, как и кога са физически активни – движението е здраве, необходимо е и на малките, и на големите. Информирайте се как преминават часовете по физическо възпитание в училище. Използвайте свободните минути и излизайте заедно навън – на двора, в градината, в гората, в близкия парк. Чистият въздух и движението действат като хормони на растежа. Припомняме, че не са малко децата с наднормено тегло, а то се дължи на нарушен енергиен баланс между приети и изгорени калории.

3.    Лоша хигиена – чисти ръце за проверка. Микробите и вирусите чакат с нетърпение да останат върху мръсните ръце, за да направят сериозни пакости. Затова е важно да се създават хигиенни навици от ранна възраст. Подходяща книжка по темата с илюстрации също би помогнала.

4.    Оглед на реалността – има ли за детето и за родителите допълнителна подкрепа за имунитета. Още при първите признаци на инфекция на дихателните пътища при детето, трябва да се вземат мерки. Подходящ и ефикасен избор със сигурност е Defendyl® FORTE сироп. Да, педиатрите го препоръчват, но родителите също са впечатлени от неговото действие. Дозира се лесно, децата го харесват. Съдържа 7 внимателно подбрани съставки, включително повишена доза бетаглюкан IMG® и витамин С и цинк, както и екстракт от касис, черен бъз, здравец и росянка.

Ако налице няма настинка, но е време за укрепване на имунитета, можете да се доверите на Defendyl Imunoglukan P4H® D₃ - дъвчащи таблетки или Defendyl Imunoglukan P4H®сироп. И тук фокусът е здрави деца, без отсъствие от детската градина и училище. За да се случи това, помага уникална комбинация от естествен имуноглюкан от гъба кладница IMG®, витамин D и цинк, които доказано поддържат имунната си система.

5.    Погрижете се и за своето здраве – когато то е ваш приоритет, детето ще почерпи от примера ви.  Ако ежедневието е динамично и усещате, че стресът оказва влияние върху имунитета ви, боледувате често или просто сте физически активни и желаете допълваща грижа, то за вас е Defendyl-Imunoglukan P4H® D3 – капсули за укрепване на имунитета. Продуктът служи за укрепване на имунитета преди, по време и след инфекция.

Пожелаваме ви да бъдете бдителни относно своето здраве и здравето на вашите деца, да сте винаги подготвени, въоръжени с подкрепление срещу вирусите и настинките. Именно тогава ще се радвате на пълноценно семейно време, планирайки бъдещи ангажименти и приключения с усмивка и без страх.