Голяма част от живота си прекарваме в сън или почивайки на дивана. Обикновено много малко внимание се обръща какво да е облеклото у дома. Сигурно ви е направило впечатление как в романтичните филми често героинята се събужда така, сякаш не си е лягала – с перфектен грим, с идеална прическа... Тя изпива сутрешното си кафе облечена в роба от ефирен шифон и сатен. Тази представа от екрана ме провокира този път да обърна внимание на облеклото за вкъщи.


Съветвам ви да изхвърлите старите раздърпани тениски от гардероба си. Уверявам ви, че ако се събуждате с шифонена нощница или със сатенена пижама, наистина самочувствието ви ще е по-добро.

Предлагам ви комбинация от три части, която е удобна и за нощта, и за сутринта. Облечена в нея, няма да се притеснявате, че вече е 10 ч., а сте още по... пижама. Съчетах ефирния шифон с мек памук. Гамата е нежна, пастелна и успокояваща. Нощницата е силно разкроена и в нея ще се чувствате удобно както през 9-те месеца, така и след тях. Дължината е над коляното и спокойно можете да комбинирате нощницата с долна част, без да изглеждате смешна. Това предложение е особено подходящо за по-зиморничавите. Разбира се, не бива да зъзнете от студ само за да изглеждате като холивудска звезда... Не ви съветвам да си лягате с грим, но защо пък да не оставите някой аксесоар на нощното си шкафче?! Предлагам ви комбинация от гривни и гердан, в които има стъклени и дървени мъниста и цвете, изработено от кожа. С тези аксесоари ще се чувствате по-женствена, докато пиете сутрешното си кафе с любимия. Можете да наметнете и мек памучен халат. Препоръчвам ви памучните материи, тъй като са подходящи за всички сезони. Тези от вас, които искат да изглеждат блясково дори в съня си, могат да изберат сатена. Той е за предпочитане през лятото, защото държи много прохладно. За по-студените дни е по-подходящ памукът, като през зимата той може да е кардиран.
Ако ви привлича по-свободният стил и възнамерявате да прекарате деня си сама вкъщи, можете да облечете широк суйчър с трикотажен панталон. Така ще се чувствате комфортно с книга в ръка или пред телевизора, защото няма да ви стягат тесни и прилепнали дрехи.

Следващото ми предложение е за нощта. При него съм потърсила удобството, но и функционалността. Предлагам ви памучна нощница с дребни флорални мотиви. Можете да я ползвате и след като родите, докато кърмите, тъй като моделът е с лесно отстраняващи се чашки. След като акцентът ми е комфортът,  добавям и възглавница, която специално е предназначена за спокоен сън на бременни. Тя е достатъчно дълга, така че долният й край може да минава между коленете, а горният да e пред гърдите ви. Това създава опора при страничните пози. Пълнежът на възглавницата е от обвивките на специален сорт жито – спелта. След като родите, можете да прегънете възглавницата на две и да оформите импровизирано легло за новороденото, което да използвате при кърмене. След време с тази възглавница може да освежите интериора на дома си. А ако й поставите калъф с весел детски десен, да я ползвате за бебето.
Ще обърна внимание и на бельото. То е в най-пряк контакт с кожата и качеството му не бива да се пренебрегва. През бременността чувствителността се изостря и жената може дори да прояви непоносимост към някои материи. Съветвам ви да избирате меките, дишащи материи, приятни за кожата. Важна е и еластичността, която може да осигури комфорт при променящата се гръдна обиколка. Подходящи са сутиени, които ще можете да използвате и при кърменето. И двата предложени модела са със специална кройка. Те са без банели, като бюстът се поддържа от текстилен пояс. Колкото до долната част – бикини, стринг, боксерки, изберете това, което най-много ви допада. Все пак ви препоръчвам два варианта – боксерки без стегнат ластик или бикини с ластик, при които обаче вертикалният набор в областта на корема поема неговото нарастване. В по-хладното време обличайте боди.