Константина Живова е телевизионна водеща, художник, инфлуенсър, продуцент, писател, модел и горда майка на две момичета. Да, това е възможно. Тя умело успява да съчетава майчинството с всички поприща, в които се изявява, като за ден не е спирала да рисува, пише и спортува. За живота на гребена на вълната, за изкуството да съчетаваш полезното с приятното, да възпитаваш и да отглеждаш две деца, разказва самата тя.

Константина, през 2019-а година станахте майка за втори път. Можете ли да направите сравнение между двете си бременности?  

За мое щастие, бременностите ми бяха сравнително леки. Не съм чувствала състояния на дискомфорт. Имах леки препоръки от лекарите да се пазя след шестия месец, но слава Богу, това беше. Ако трябва да ги сравня, сякаш при втората бременност бях изпълнена със свръхпозитивна енергия. Всичко ми се струваше розово и ме караше да се усмихвам. Нищо не можеше да ме натъжи или настрои негативно. Приемах месеците на растящото коремче с нетърпение и вдъхновение. При втората си бременност бях свръхпродуктивна. Рисувах всеки ден, дори и легнала. 

beb

А може ли да сравните ражданията на двете Ви деца? Вярно ли е, че втория път раждането е много по-лесно от първия?

И двете ми раждания са нормални. Както първото, така и второто раждане реших да бъде напълно естествено, без обезболяващи упойки. Преминаха плавно и постепенно, но за мое щастие – и бързо. За няколко часа родих и двата пъти. Вторият път беше по-впечатляващ, защото лекарката ми, д-р Илиева от Окръжна болница, не спираше да повтаря на екипа си, че това е раждане като по учебник. 

Колко години е разликата между двете Ви дъщери и според Вас каква е перфектната разлика в годините на двете деца? По-малката прилича ли на по-голямата?

Разликата между двете ми момичета е 10 години. Според мен добре е децата да са с разлика от 1, 2 до 3 години или 10, както е при мен. Двете ми дъщери много си приличат. Темпераментни, с гъсти коси и много усмихнати от самото раждане. 

Разкажете ни малко повече за Каролин. Тя от малка вече е известна в социалните мрежи. Според Вас лесно ли е на децата, които се раждат в семейства на популярни хора?

Каролин сякаш я влече тази среда заради мен и баща й. Таткото на Кари също е телевизионен водещ и обича камерата, както аз и Кари, но и от Дария кипи артистизъм. Не е лесно да си дете на популярни личности. Старая се да показвам децата си в правилната светлина. И въпреки че присъстват непрекъснато в моите социални канали, мисля, че някой ден за тях това няма да е проблем. 

Вие сте активна жена. Нито през бременността, нито сега, когато гледате бебе, се отказахте от активностите си да рисувате и спортувате. Лесно ли успявате да съчетаете нещата?

Лесно е, когато имаш тази енергия, която имам аз по рождение. Не се спирам и за миг. Рисувах, както казах, легнала дори, когато бях бременна, развивам инфлуенсърството си в профила ми Show me with Konstantina. Сега също е така, даже още повече. Това ме зарежда. Използвам всяка минута по предназначение. При мен няма положение на почивка. Но така се чувствам много по-добре. 

Веднага след като родихте, започнахте да споделяте с последователите си в социалните мрежи упражнения за бързо възстановяване на фигурата след раждане. В голяма част от тях присъстваше и Каролин. Наддаването на килограми се оказва проблем при повечето родилки. Какво бихте ги посъветвали?

С двете си деца качих доста килограми, но не ми личеше. Бях стигнала до 70 кг. Моят метаболизъм е добър и за щастие, свалих килограмите без много усилия. За съжаление, не всички са като мен. Има начин да влезеш във форма, дори у дома. Правилна храна, лек спорт, движение, повече течности. 

Кога смятате да се върнете отново на работа и кога според Вас детето е готово за ясла или детска градина?

Лично аз не съм привърженик на яслите и градините. Когато имаш готини баби, е супер те да помагат за отглеждането на децата. Дария не е ходила нито на ясла, нито на градина и определено не боледуваше. Така ще постъпя и с Каролин. Сега мисля отново да се доверя на помощта на бабите. Постепенно започвам да се връщам към работните си ангажименти. В момента заедно с моята екранна половинка Деляна Маринова-Джуджи правим Инстаграм предаване – „Нещата от живота”. В него споделяме различни теми и спорим по много въпроси, които вълнуват нашите последователи. Има голям интерес около нас в момента и скоро предстоят нови проекти. Освен това с моята половинка Кузман Илиев и още двама наши съдружници създадохме продуцентска компания Cadrè. В момента реализираме предаването „Плюс-Минус” по Нова телевизия, където той е и водещ. Предстоят ни снимки за игрален филм това лято, който ще заснемем, и още няколко проекта, които ще споделя скоро. 

kij

Какво според Вас означава да бъдеш добър родител?

Призвание. Любов. Търпение. Щастие.

iili

Какво си пожелавате за двете Ви дъщери?

Да бъдат здрави и благословени, защото те са най-скъпото нещо в живота ми.

 

Разговора проведе Деница Янкова

Снимки: личен архив