Роден е в старопрестолния град на 18 август 1971 г., казва се Цветелин Атанасов и носи името на дядо си по бащина линия – Цвятко. Всички го знаят като българския Елвис.


“Как се казва?” – питали бабите в поликлиниката, сочейки тригодишния бъдещ певец. “Цветелин” – отвръщала майката. “Я, какво пък е това име Цепелин?!” – клатели глави те, понеже недочували. Майката се смеела, но Цецо се ядосвал. И без това се налагало да износва палтото на сестра си, пък и косата му била къдрава, дълга... Или ще го объркат с момиче, или няма да чуят името му правилно.

Особена, музикална химия тече във вените му Успешната формула замесили майка му Невяна (доцент по химия) и баща му Атанас (инженер биохимик). Цецо е първият, който реализира музикалните заложби в Атанасовия род. Майка му пеела в самодеен състав, докато била студентка в Менделеевския университет в Москва, а баба му Мара без малко да стане певица на автентичен фолклор. От татко си се е научил да е борбен. По-голямата му с 4 години сестра Мариела се грижела за малкия Цецо като орлица, докато младите им родители се занимавали с аспирантурите си. “Бяхме винаги заедно с кака... поне докато тя стана деветокласничка – тогава тя започна да флиртува с момчета и аз ревнувах, но бързо ми минаваше.”
Като второ дете се е родил много по-лесно от сестра си. Било сряда, 11.30 ч. Родилката на съседното легло била от ромски произход. Влязла акушерката с две новородени – едното с гарвановочерна коса, тъмни очи и мургава кожа, а второто – русоляво и синеоко. “Лелята понечила да връчи мен, мургавелкото, на другата жена, а светлото бебе да даде на мама, която ми разказва, че благодарение на инстинкта й гафът бил избегнат навреме.” Цецо бил само на 40 дни, когато предложили на майка му да прави аспирантура в тогавашния Съветски съюз. Тя заминала за два месеца, а за бебето се грижела баба му Мара

“Затопляла млякото в пазвата си, преди да ми го даде, а една съседка, която също била млада майка, понякога ме хранела с нейната кърма. Тя има син, който ми се пада млечен брат, и с него станахме добри приятели. А другата ми баба – Надежда, все разправяше, че щъркелът ме бил пуснал много отвисоко, от което се изпомачкали красивите й цветя на терасата. Уж шега, но ми създаваше чувство за вина...”
Българският Елвис проходил точно седмица преди да навърши една година, а малко след първия си рожден ден проговорил. Още от невръстна възраст изявил музикални заложби – успявал вярно да тананика приспивните песни, а по-късно възпроизвеждал безпогрешно мелодиите по радиото.
Първият досег със сцената бил в дома на баба му и дядо му, където Цецо прекарвал безгрижни ваканции. “Всяка вечер се изявявахме пред роднини и съседи – братовчедка ми рецитираше, сестра ми играеше пиески, а за мен оставаше най-трудното – пеенето. Отраснал съм в Русенско, откъдето е татковият род. Имахме много животни, а баба и дядо бяха зеленчукопроизводители и аз си играех из парниците. Беше чудесен период от детството ми – който си няма село, не познава истински природата и животните.”
Сестрата на Цецо била неговият първи фен и го насърчавала да заприлича на Елвис Пресли Той я приспивал с “Love me tender”. И звучал едно към едно като легендарния си кумир. Днес критиците смятат, че вокалната близост между двата гласа е уникална. Родителите му купили китара, а след това и пиано. Той обаче не наблегнал на солфежа, а се отдал изцяло на певческа практика. “Благодарен съм на мама и татко, че ме насърчаваха... макар че тайно в себе си сигурно са ме виждали на друго поприще – примерно като учен с няколко титли в отрупана с епруветки лаборатория.”
“В четвърти клас родителите ми разказваха всякакви истории за Елвис Пресли – техен, а впоследствие и мой идол, и колко трудно се сдобивали с негови записи или тайно го слушали по радио Люксембург. Като станах на 11 години, татко ми донесе първия албум на Краля на рока. Помня, че беше двоен и съдържаше най-големите му хитове. Слушах ги денонощно и се влюбих в тази музика. Песните, снимките... Често си представях, че той ми говори лично
Понякога бях сам вкъщи – без родителите и сестра ми. Тогава Елвис ставаше мой приятел, нещо като Карлсон. Фантастичен герой, който хем го има, хем го няма. Така започна всичко...”
Цецо Елвиса си поръчал чак от САЩ ретро кадилак от 64-а година. Очаква возилото съвсем скоро и се зарича да го боядиса розово, досущ като на своя идол. Предвкусва отсега атракцията, която ще предизвика с кадилака на морския бряг. “Розовото и небесносиньото са цветовете символи на рокендрол ерата. Винаги съм вярвал, че отново ще се върнат на мода...”


Един от най-добрите имитатори на Елвис Пресли в света:

  • 1993 – печели Международния конкурс за двойници на Елвис в Грейсленд, Мемфис.
  • Почетен гражданин на Тупело, Мисисипи (родното място на Краля на рока).
  • 1996 – Цецо става единственият българин, участвал по MTV заедно с двойници на Елвис от цял свят.
  • 2005 – парчето ELVIS & Deep Zone Project “I Challenge You” достига 4-о място в класацията на MTV Europe.
  • Живее 6 години в САЩ – до юни 2001 г.