Денят на шегата идва със солидна доза видеа на тема ,,Скъпи, бременна съм'', които всъщност са създадени с една цел - смях. Преди време Джъстин и Хейли Бийбър се пошегуваха със своята аудитория, че ще стават родители, разбира се, поводът беше 1 април, а намренията им, без съмнение - добронамерени. В крайна сметка успяха да предизвикат вълна от ктритики и недоволство сред голяма част от своите почитатели, които ясно заявиха, че темата е тъврде деликатна, а за някои хора силно болезнена.

Бременността е един от най-вълнуващите периоди в живота на жената. Това е време на радост, очакване и подготовка за Новия Живот. Затова дне, на 1 април, няма да шегуваме с чудото на живота, а ще обърнем поглед към всички онези, които го правят.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Да, хуморът е чудесен начин да развеселим приятел или близък, но е важно да не забравяме, че трябва да сме внимателни, умерени и тактични - някои теми са далеч по-чувствителни от други и с бременността шега не бива. ,,Е, какво толкова...'', биха коментирали някои. Какво ще кажете за това?

Знаете ли, че всяка шеста двойка в ЕС има репродуктивни проблеми, а честотата на безплодието в различните държави от ЕС е сходна.

А как стои въпросът у нас?

Според официалната статистика около 150 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, но според специалисти реалният им брой е дори по-висок. Нараства и броят на родените деца чрез инвитро, които според данните на Центъра за асистирана репродукция са над 7 500 деца. 

Много жени преживяват трудности и се борят, за да осъществят мечтата си за собствено семейство и бебе. Нека помним това, когато правим шеги за бременността, трябва да знаем, че този процес може да бъде тежък и емоционален за много хора.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Помислете, точно в този момент, в тази минута, докато някои се смеят и се радват на първи април, обвързвайки го с неуместни закачки, свързани с бременност, други преживяват истински борби и тежки емоции. Да сме съпричастни и чувствителни към травмите и болките на другите е проява на човечност, любов и сила. Бременността е нещо сакрално, нека да подхождаме към нея с необходимата доза внимание и усет за граница отвъд нашите лични усещания. 

Пушенето по време на бременност може да отключи диабет тип 2 при детето

9-те месеца са прекрасно приключение, което заслужава да бъде срещано със смиреност, радост и уважение. Важно е да се предостави подкрепа и разбиране за тези, които преживяват репродуктивни проблеми. Ако можете да помогнете, предизвиквайки смях, не се колебайте, направете го, ако не можете - замълчете и просто се усмихнете.