Лесен декор за цветна и весела детска стая – готови ли сте да го сътворите с моя помощ?

Необходими материали: прежда в различни цветове, светещ LED гирлянд (на батерии или на ток), малко парче картон, остра ножица.

 IGP3598

Прегънете картончето на две и изрежете парченце прежда (с дължина около една педя). Започнете да намотавате кълбо прежда около картончето. За по-гъсто помпонче ще бъде необходимо да намотаете доста прежда. Когато сметнете, че сте намотали достатъчно, хванете двата края на въженцето и завържете стегнато цялото снопче от долната страна. Вземете ножица и изрежете преждата в горната част. След това можете да използвате двата края на въженцето, с което завързахте снопчето, и да пристегнете в нов възел (за всеки случай).

Вземете помпончето и острата ножица, започнете да го оформяте в хубаво топче. Колкото по-малко го оставите, толкова по-гъсто ще е то. В началото може да ви се стори, че режете прекалено много, но с оформянето на топчето притесненията ви ще изчезнат.

 IGP3617

Използвайте всички цветове прежда и направете колкото топчета пожелаете.

С помощта на дългите въженца, с които завързахме снопчето в началото, започнете да връзвате всяко помпонче по дължината на гирлянда и аранжирайте на стената.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец август.

 

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie

Весели занимания!