За направата на този пухкав декор за детската стая ще са ви необходими: прежда в различни  цветове, канап, корда и мрежест плат.

Готови ли сте?

За основа използваме по-твърд мрежест плат, а най-добра работа ще ви свърши метална мрежа против насекоми. Изберете нещо налично. Изрежете от плата формата на облаче. Вземете прежда, която е по-дебела. Така ще ви е по-лесна направата на помпони и самите те ще станат по-пухкави. Помпоните изискват доста прежда, така че предвидете поне 3–4 кълбета.

Всяко кълбо намотайте между палеца и лакътя си. Изрежете малки парчета от канапчето и завържете преждата през еднакво разстояние. В зависимост от големината на помпоните захващайте или по-малко, или повече прежда. Изрежете между отделни връзки канап. С помощта на четка „разрошете“ помпоните, а след това ги подстрижете до постигане на желания размер и форма.

Завържете всяко топче върху облачето, което изрязахме в началото на текста. Премахнете излишните конци и зашийте краищата на плата, така че да не се вижда от лицевата страна, а и за да не се разнищи.

За капчиците повторете същите стъпки, но накрая оформете топчетата от прежда в капки. Завържете ги с корда към облачето.

Весели занимания!