Очакването на нов живот е съпроводено с различни емоции - щастливи трепети, както и доза страх "ще бъде ли всичко наред".

Често си мислим, че щом бебето се роди живо и здраво, е време за шумна въздишка, изпълнена с облекчение. Но... може би "трудното свършва и започва страшното" (из мъдростите на акушерките). Да, след Големия ден, тепърва ни очакват предизвикателства с бебчо.

Неопитните родители изпитват сериозни съмнения около това успешно ли се справят с грижите за мъника. Едва ли по света ще откриете майка и татко, които не са си задавали въпроса - в някои конкретни моменти - "Диша ли бебето, добре ли е...?".

Обичайният сценарий е следният: новороденото спи, а един от двамата родители го докосва и наблюдава периодично, уверявайки се, че то мърда и диша. Разбира се, д-р Google ги е информирал и за опасността от синдрома на внезапната детска смърт. За щастие, при спазване на някои основни правила и с малко съдействие от доверен партньор, няма да имате повод за тревога.

По отношение на безопасността, ето някои полезни съвети, актуални за първите месеци с новия член на семейството: 

  • Не оставяйте бебето да спи по корем.
  • Не завивайте бебето с одеало, вместо това облечете чувалче за сън.
  • Не оставяйте бебето да спи във вашето легло, тъй като съществува риск от нараняване поради невнимание.
  • Махнете от кошарката на бебето плюшените играчки, възглавниците, тежки завивки. 
  • Изберете твърд матрак, отговарящ на високи стандарти за безопасност.
  • Уверете се, че бебето не е твърде облечено и няма опасност от прегряване.
  • Използвайте умния чорап Owlet Smart Sock, благодарение на който ще бъдете спокойни и винаги информирани за състоянието на детето си.

Сигурни сме, че последната точка е събудила любопитството ви, затова ще споделим подробности.

Когато мечтите отвъд се превърнат в реалност, то резултатът е иновативна технология за измерване на пулса, нивата на кислород и качеството на съня при новородени и деца до 5-годишна възраст.

Неотдавна в България повечето родители силно се надяваха на хоризонта да се появи продукт с подобни характеристики. Е, умното чорапче (създадено сякаш от бъдещето), вече се дистрибутира и тук, готово да се превърне в помощник, съхраняващ спокойствието на мама и тати - съответно и на бебето (спокойни родители, щастливи деца).

Каква е тайната? Owlet Smart Sock използва пулсова оксиметрия, за да измери сърдечната честота и нивата на кислород на бебето.

Какво представлява Умният чорап Owlet Smart Sock

Умният чорап Owlet Smart Sock 3 е устройство, сигнализиращо, когато основните показатели на новороденото - ниво на кислород, сърдечна честота, не са в норма. От родителите се изисква единствено да поставят чорапчето на крачето на малкото човече. В случай на проблем, приложението Owlet в телефона, както и базовата станция, разположена до около 30 метра разстояние от бебето, ще започват да издават силен звук. Родителите мигновено биват уведомявани, че бебето се нуждае от тях поради отклонение на жизнените показатели от предварително зададените стойности. Преди да си помислите, че това е всичко, ще ви изненадаме и с любопитната подробност на Owlet технологията - тя следи качеството и продължителността на съня на бебето и пази история с данни в приложението Owlet до 30 дни.

Моделите, между които можете да избирате, са Owlet Smart Sock 3 (за деца от 0 до 18 месеца), Owlet Smart Sock Plus (подходящ за деца до 5-годишна възраст, предлага се и във вариант с камера Owlet, която може да бъде закупена и отделно) и Owlet Smart Sock 3 и камера Owlet 0+.

Научете подробности за спецификите на всеки вид Умен чорап Owlet ТУК.

Финалът на настоящия текст е вдъхновен от посланието на бранда, което гласи следното "Спи ли вашето бебе? И вие можете". Да, мили родители, можете! Променете посоката, вкуса (и съня) на родителството - вместо тревожни безсънни нощи... си подарете безопасност, сигурност, комфорт и качествена почивка.