Историята ни започва с това, че 5 години водихме борба, за да имаме дете. След непрекъснатите аборти, които правех и неуспешни опити, най-накрая забременях с нашето прекрасно момченце Асен след четвърта енсиминация. Но хубавото дотук. В 26 г.с. родих преждевременно по естествен път, дори не стигнах до родилна зала.

Живот за мъничката Бела

Асен се роди с критично ниско тегло 1000 гр., следователно с нисък шанс за оцеляване. Бе интубиран, но първите 24 часа бяха критични. Като по чудо той оцеля и беше поставен в кувьоз 2 месеца и половина. Времето минаваше ужасно бавно и се молехме той да бъде добре, но точно 2 седмици преди да го изпишат ни съобщиха, че има кръвоизливи в главичката, които са образували кисти на мозъка, като дясната страна на мозъка  е увредена 5 см. При което след една седмица стоене в друго отделение му сложиха диагноза СПАСТИЧНА ЦЕЛЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, а от лявата страна епилепсия. Трябваше да родя на 20.07.2024 г, той се роди на 21.04.2024 г.

В момента той е на 5 календарни месеца, но с коригирана възраст е на 2 месеца. Тъй като в България не намерихме правилно лечение, за да избегнем ДЦП, се наложи да потърсим помощ в Турция, но рехабилитациите и лечението на епилепсията са непосилни за нашите възможности.

Три семейства дариха кувьоз за бебенцата на УМБАЛ ‘Св. Георги’

Като всички родители и ние искаме малкият Асен да бъде нормално дете и Ви МОЛИМ ОТ СЪРЦЕ ЗА ВАШАТА ПОДКРЕПА И ПОМОЩ, тъй като ни предстои дълго лечение.

Благодарим Ви предварително!

ПОДКРЕПА ЗА БЕБЕ АСЕН