9 месеца след началото на COVID кризата в България - посрещаме новия живот. Бум на бебета през декември. Пандемията имаше и положителна страна - успя да ни сплоти и да ни припомни важните неща - любовта и семейството. Празнична суматоха на Коледа пред болница "Шейново" - посрещат новия живот. Иглика и Венелин се прибират у дома с втората си рожба, a техен приятел се шегува - карантинче е!

„Повече време като прекараш със семейството вкъщи и резултатът е това", споделя Венелин Димитров. В болница "Света София" също има бум на бебета през декември. Едно от тях е Явор, вторият син на Петя и Петко.

„В забързаното ежедневие всеки няма време и като изведнъж се прибрахме всеки по къщите си и нещата се получават", каза Петко Денински. „Това е добрият момент да обърнем внимание на семействата си и да покажем повече добри чувства и любов", споделя Петя Петрова. Според доктор Петров затварянето през март е било само репетиция - истинският бейби бум ще е в началото на лятото.

„Повече бременни сега, първия път бяха стресирани и хората не знаеха какво да правят и какво ги чака, сега може би свикнаха", каза д-р Константин Петров, „Св. София".

Източник: БНТ1