Броят на новородените да достигне до 950 до края на годината очакват в Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково. Прогнозата е на шефа на сектора д-р Ергюн Кехайов.

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

Отделението е вече изцяло обновено. Западното крило, което дълги години беше затворено, е с нов и европейки облик. Подменено е с ново и оборудването. Условията за бъдещите майки, родилките и новородените отговарят на съвременните критерии в сектора. На един етаж вече са събрани „паталогична бременност“, „гинекология“ и „родилна зала“. 

Символичното откриване се проведе с официална церемония в навечерието на празника на Св. Иван Рилски, който е покровител на мидиците. Честта да прережат лентата на реновирания сектор бе оказана на доайена на акушеро-гинеколозите в Хасково 90-годишната д-р Величка Дамянова, кмета на Хасково Станислав Дечев и шефа на отделението д-р Кехайов. 

Д-р Дамянова, която започва работа като млад лекар още при построяването на отделението, с радост разгледа условията, при които ще работи настоящия му екип. На лекарите тя пожела да работят с лекота и с в стремежа си да се усъвършестват като добри специалисти, да не забравят, че на първо място трябва да са добри хора. 

Инвестицията за ремонта в АГО е със собствени средства от бюджета на болницата, информира директорът на Многопрофилната болница д-р Георги Гелов

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

АГ секторът в Хасково остава единствен за областта, след закриването на отделенията в болниците Свиленград и Харманли, затова подобряването на условията какато за родилките, така и за хората, които работят в този сектор беше от голяма важност, посочи д-р Гелов. 

Наред с обновеното АГ отделение е открита и обновената част на Детско отдление. 

Източник: https://www.haskovo.net/